IOHANNIS a transmis un mesaj la un an distanta de la evenimentele din piata EUROMAIDAN din Kiev

PRESEDINTELE ROMANIEI, KLAUS IOHANNIS, MENTINERE, INCREDERE, ICCJ, DNA, ACUZATII, GRESEALA, PERSOANE, CONDUCEREA SISTEMULUI JUDICIAR, SPETA, CALIN POPESCU TARICEANU, JUSTITIE, SCRISOARE

Presedintele Romaniei  KKLAUS IOHANNIS a transmis, duminica, un MESAJ cu ocazia implinirii unui an de la violentele din Piata Independentei din Kiev. “Astazi se implineste un an de la Revolutia Demnitatii, cand cetatenii UCRAINEI s-au mobilizat si au iesit in strada impotriva unui regim corupt si autoritar, care le amanetase destinul european.

Gandul meu se indreapta cu respect catre toti cei care si-au dat viata pentru libertate, in acele zile tumultuoase. Am vazut cum o natiune renaste si cum aspiratiile ei nu pot fi distruse de senilele tancurilor”, a notat pe pagina personala de Facebook KLAUS IOHANNIS.

KLAUS IOHANNIS  a comparat evenimentele de la inceputul anului 2014, din UCRAINA, cu cele din timpul Revolutiei romane.  “In multe privinte, eroii EUROMAIDANULUI  au semanat cu eroii de la Timisoara sau Bucuresti, din 1989. Din pacate, incercarile la care este supusa Ucraina sunt departe de a se fi incheiat.

CITESTE SI: UCRAINA: Acord pentru retragerea ARMAMENTULUI GREU de pe linia frontului 

In ultimul an, Federatia Rusa a ocupat Crimeea, iar in estul Ucrainei se implica in destabilizarea acestei tari. Sper ca negocierile de pace de la Minsk sa fie respectate si sa puna capat confruntarii armate, care a dus deja la pierderea a mii de vieti omenesti si la peste un milion de refugiati”, a mai notat seful statului.

KLAUS IOHANNIS arata ca, in calitate de presedinte al Romaniei, sustine solutia diplomatica in rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, astfel incat tara “sa fie un stat stabil, democratic, suveran, caruia sa i se respecte integritatea teritoriala”.

KLAUS IOHANNIS anunta ca la manifestarile de duminica, de la Kiev, va fi reprezentat de consilierul sau pentru securitate nationala, George Scutaru. Totodata, presedintele a anuntat ca se va reintalni cu omologul sau ucrainean, PETRO POROSENKO, cu prilejul vizitei oficiale in Ucraina care va avea loc in data de 17 martie.

CITESTE SI: UCRAINA: Aproape 200 de MILITARI au fost UCISI in confruntarile armate de la DEBALTEVO 

Vineri s-a implinit un an de la incheierea violentelor in Piata Independentei din Kiev. 49 de oameni au murit si peste 100 au fost raniti prin impuscare in timpul demonstratiilor sangeroase impotriva fostului presedinte pro-rus, Viktor Ianukovici.

Sursa foto: presidency.ro