IOHANNIS a trimis la REEXAMINARE LEGEA DARII IN PLATA

Presedintele KLAUS IOHANNIS a trimis Parlamentului, spre REEXAMINARE, LEGEA DARII IN PLATA, informeaza Administratia Prezidentiala. Pe scurt, LEGEA DARII IN PLATA ofera posibilitatea unei persoane care s-a imprumutat la banca sa cedeze bancii imobilul care fusese IPOTECAT. Astfel, debitorul scapa de datorie, chiar daca banca nu mai reuseste sa-si recupereze banii imprumutati prin vanzarea imobilului in cauza.

LEGEA DARII IN PLATA a fost adoptata in 25 noiembrie de Camera Deputailor, ca for decizional. Proiectul a fost initiat de deputatul PNL Daniel Zamfir, la text lucrand si avocatul Gheorghe Piperea. Alti 139 de deputati si senatori de la toate partidele si-au pus semnatura pe proiect, ca initiatori.

Intr-o postare pe Facebook, seful statului explica faptul ca LEGEA DARII IN PLATA este binevenita, insa in forma adoptata de Parlament risca sa creeze noi dificultati celor care au credite imobiliare.

CITESTE SI: IOHANNIS VA CERE REEXAMINAREA LEGII DARII IN PLATA (SURSE)

“Legea privind darea in plata este bine-venita, dar forma adoptata de Parlament, in loc sa-i ajute pe cei care au credite imobiliare, risca sa creeze noi dificultati, mergand chiar pana la imposibilitatea aplicarii ei. Terminologia neclara, necorelarea cu legislatia in vigoare si crearea unor situatii de inechitate intre beneficiarii legii sunt cateva dintre problemele actului normativ. De aceea, am retrimis astazi legea spre reexaminare Parlamentului. Este atributul Legislativului sa defineasca mai riguros termenii folositi, astfel incat sa fie eliminate neclaritatile si evitate confuziile.”

Sursa foto: presidency