Iohannis a vorbit despre relatia cu premierul Ungariei intr-un interviu acordat cotidianului german Welt am Sonntag

KLAUS IOHANNIS, PRESEDINTE ROMANIA, INTERVIU PRESA GERMANA, AMENINTARE RUSIA, REPUTATIE ROMANIA, ADERARE SCHENGEN, SITUATIE UCRAINA

Presedintele ales Klaus Iohannis se declara increzator cu privire la relatia sa cu Viktor Orban. Intr-un interviu acordat cotidianului german Welt am Sonntag, Iohannis s-a declarat increzator ca va reusi sa construiasca o relatie buna cu premierul ungar Viktor Orban, explicand ca in relatiile dintre cele doua tari membre UE exista mai multe puncte de apropiere decat de divergenta.

Conform presei din Ungaria, care citeaza publicatia germana, Iohannis a declarat ca Romania trebuie sa joace un rol sporit in regiune, nu sa ramana doar un simplu membru al comunitatii occidentale. ‘Romania isi poate asuma un important rol stabilizator’, a subliniat el in interviul publicat duminica.

Citeste si: Raspunsul lui Klaus Iohannis la scrisoarea intelectualilor

Intrebat daca impartaseste opiniile adversarilor premierului ungar Viktor Orban, presedintele ales al Romaniei a raspuns ca nu s-a considerat niciodata a fi ‘impotriva a ceva’, iar eventuale asteptari de acest fel nu vor avea vreo influenta asupra relatiilor romano-ungare.

“Sunt sigur ca pot construi o relatie buna cu Viktor Orban”, a mentionat Iohannis, argumentand ca in relatiile dintre cele doua tari membre ale Uniunii Europene exista mai multe puncte de apropiere decat de divergenta.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS, mesaj cu ocazia ZILEI ROMANILOR DE PRETUTINDENI