IOHANNIS: Abordarea PNL in cazul alegerilor locale ca fiind una “foarte legitima” si nu “populista” sau “electoralista”

Presedintele KLAUS IOHANNIS apreciaza abordarea PNL in cazul alegerilor locale ca fiind una “foarte legitima” si nu “populista” sau “electoralista”, informeaza Agerpres. 

“Abordarea PNL mi se pare foarte legitima, fiecare isi face calcule inainte de alegeri. Este evident ca, in 2014, tot prin schimbari in legislatia electorala, de ultim moment, au plecat aproximativ 500 de primari la vremea respectiva de la PNL la PSD. Este evident sa-si doreasca PNL un mod de alegeri care ii pune cel putin pe picior de egalitate cu partidul care are mult mai multi primari. Pentru PNL, este o problema foarte importanta, foarte grea si abordarea PNL nu este nici populista, nici electoralista”, a declarat IOHANNIS, intr-un interviu difuzat, miercuri seara, de TVR 1, cu privire la atacarea in contencios administrativ a HG privind alegerile locale de catre PNL.

El nu crede ca exista un conflict intre PNL si DACIAN CIOLOS si a apreciat ca premierul a actionat corect in acest caz.

“Pe buna dreptate, primul ministru nu a dorit sa transeze el, care conduce un Guvern tehnic, o chestiune care este eminamente politica: daca se fac alegeri intr-un tur sau in doua tururi. Aceasta chestiune, obligatoriu, trebuie transata in Parlament, intre partide, prin vot”, a spus seful statului.

IOHANNIS a sustinut ca varianta cu doua tururi de alegeri la locale este buna, insa a afirmat ca exista o legislatie noua, care trebuie vazut cum functioneaza.

El a aratat ca opinia sa in acest caz nu inseamna ca se implica in discutia cu privire la legislatia electorala.

Presedintele IOHANNIS a mentionat ca discutia cu privire la alegerea primarilor intr-un tur sau doua este una cu foarte multa substanta si care poate aduce argumente pentru o adaptare a legislatiei pentru urmatoarele alegeri.

Seful statului a mai sustinut ca are o relatie foarte corecta si buna cu PNL.