IOHANNIS: Am datoria sa cer romanilor sa pretuiasca DRAPELUL NATIONAL

Presedintele KLAUS IOHANNIS a transmis vineri un mesaj cu ocazia ZILEI DRAPELULUI NATIONAL în care afirma ca tricolorul este simbolul absolut al romanilor de pretutindeni, punctand ca are datoria sa solicite cetatenilor sa-l pretuiasca si sa-l cinsteasca.

“Tricolorul este simbolul absolut al romanilor de pretutindeni. Drapelul National flutura cu mandrie în Europa si în lume, este purtat cu demnitate de catre ostasii nostri în teatrele de operatii de pe întregul mapamond si însoteste momentele de bucurie ale victoriilor sportivilor nostri. Cu prilejul acestei sarbatori, am datoria, dar si privilegiul de a cere tuturor romanilor sa pretuiasca si sa cinsteasca Drapelul National”, spune Iohannis în mesaj, potrivit Administratiei Prezidentiale.

CITESTE SI: 26 IUNIE – ZIUA DRAPELULUI NATIONAL

“Drapelul, ca simbol national, ne reaminteste permanent de jertfele înaintasilor pentru o Romanie moderna, stat national, suveran, independent, unitar si indivizibil, partener al Aliantei Nord-Atlantice si membru de încredere al Uniunii Europene”, adauga seful statului.

Iohannis subliniaza ca “tricolorul reprezinta liantul generatiilor de romani care au contribuit la constructia Romaniei de astazi”.

“La randul nostru, avem responsabilitatea sa lasam mostenire o Romanie mai buna, o natiune cu adevarat puternica”, mai spune seful statului, care ureaza “La multi ani!” Romaniei si tricolorului.