IOHANNIS: Am promulgat CODUL FISCAL. Motivele pentru care a fost retrimis in Parlament

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat luni seara ca a adoptat Codul Fiscal, dupa ce acesta a fost retrimis in Parlament, informeaza B1 TV.

Acesta a mai spus ca este multumit de cum a decurs dezbaterea publica legata de acest subiect, insa a preferat sa nu iasa sa vorbeasca despre acest subiect, pentru ca a considerat ca nu acesta era rolul sau in calitate de presedinte.

”Am promulgat Codul Fiscal. Codul Fiscal a fost retrimis de mine in Parlament si la momentul respectiv foarte multa lume s-a intrebat de ce am retrimis Codul Fiscal in Parlament si de ce nu am spus nimic.

CITESTE SI: LIVE TEXT IOHANNIS, despre CRIZA IMIGRANTILOR: Romania a anuntat ca poate sa primeasca 1.785 de refugiati. UPDATE

Au fost doua motive. Primul a fost legat de faptul ca dupa parerea mea nu avusese loc o dezbatere publica asa cum se cuvine pentru un Cod Fiscal. Codul Fiscal este una din legile foarte importante, este nevoie pentru astfel de lege de o dezbatere pe mai multe fatete, este nevoie de o dezbatere aprofundata la care participa toti actorii implicati. In Parlament o astfel de dezbatere nu avusese loc. In societatea civila s-a dezbatut foarte putin inainte de prima aprobare.

Al doilea motiv pentru care am retrimis atunci Codul Fiscal in Parlament a fost ceea am putea numi responsabilitea. Am vrut sa se analizeze foarte bine si sa ajunga la concluzia potrivita”, a afirmat seful statului.

Sursa foto economica