Iohannis: Antonescu are sanse 50-50 sa ramana presedintele Senatului. Poate fi una dintre stratagemele lui Ponta

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, ca exista “sanse 50-50” ca liderul PNL, Crin Antonescu, sa ramana presedintele Senatului, afirmand insa ca, daca senatorii decid “ei intre ei” sa aleaga alt presedinte, “asta va fi”.

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre continuarea colaborarii intre PNL si PSD pe plan local, dupa ruperea USL.

“Noi, cand am luat in discutie situatia organizatiilor locale, am dorit sa introducem un pasaj care le da liberatete de a face aliante, in functie de situatia concreta din judete. Acest lucru nu inseamna obligativitatea de a rupe relatiile cu PSD, lucru foarte important. Intr-un judet, de exemplu Sibiu, lucrurile sunt stabile si functioneaza, nu este nicio obligativitate, ba chiar nu este nici oportun sa se rupa acest echilibru doar de dragul ruperii”, a declarat Iohannis.

El a continuat precizand ca “este insa la fel de clar ca nu mai exista legatura automata dintre PNL si PSD”. “Daca se doreste continuarea colaborarii, atunci dorinta trebuie sa fie explicit manifestata si traita de toti actorii. Nu se poate sa spunem ca vom continua si sa incepem sa dam afara viceprimari sau directori sau altceva”, a spus Iohannis.

Ce spune Iohannis despre o posibila motiune de cenzura a PNL

De asemenea, raspunzand unei intrebari, el a afirmat: “Putem sa ne asteptam la schimbari, dar nu sunt obligatorii”. “Este posibil ca una dintre stratagemele domnului Ponta sa fie asta: sa-i lase pe toti pe functii”, a declarat Iohannis.

Intrebat daca este de parere ca Victor Ponta il va lasa pe Crin Antonescu sa conduca Senatul in continuare, Iohannis a raspuns: “Asta vom vedea. Cred ca sansele sunt 50-50”.

Prim-vicepresedintele liberal a explicat insa ca “este vointa Senatului”.

“Putem sa presupunem ca in partide exista o anumita vointa dirijata de cel care conduce partidulul, dar este vorba despre alesi ai neamului, care, ei intre ei, si-au ales un presedinte. Daca ei intre ei isi aleg alt presedinte, asta va fi”, a sustinut Iohannis.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, afirma, joi seara, la Ploiesti, ca nu are motive sa demisioneze din functia de la Senat, dar, daca vreuna dintre formatiunile care l-au propus pentru aceasta functie ii va cere acest lucru, atunci va renunta la presedintia Senatului.