IOHANNIS: As fi dorit un PROGRES mai rapid in Parlament pentru legea VOTULUI prin CORESPONDENTA

PRESEDINTELE ROMANIEI, KLAUS IOHANNIS, PROGRES, PARLAMENT, LEGISLATIE, VOT PRIN CORESPONDENTA, MOTIUNE DE CENZURA, DISCUTII, PARTIDE POLITICE, PNL

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat, vineri, ca si-ar fi dorit un progres mai rapid in Parlament pe legislatia privind votul prin corespondenta.

“Mi-as fi dorit sa avem un progres mai rapid im Parlament pe aceasta legislatie (a votului prin corespondenta — n.r.). Tocmai datorita faptului ca nu s-a intamplat, am avut acele discutii cu partidele politice si in momentul de fata lucrurile se misca. Daca vom avea pana la sfarsitul sesiunii urmatoare sau nu o lege, vom vedea”, a declarat IOHANNIS intr-un interviu acordat TVR.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU despre MOTIUNEA de CENZURA, PROIECTELE PNL si PROGRAMUL de GUVERNARE

Seful statului spera sa ii convinga pe parlamentari ca este nevoie de o astfel de lege acum pentru a transmite romanilor din diaspora sa voteze la anul cand vor fi alegeri parlamentare.

CITESTE SI: PNL a depus MOTIUNEA de CENZURA impotriva GUVERNULUI. UPDATE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat pe 20 aprilie, dupa consultarile cu partidele si formatiunile parlamentare, ca exista un acord pe votul din diaspora, adaugand ca ar fi optim ca aceasta solutie sa fie adoptata in actuala sesiune parlamentara sau cel tarziu undeva pana la mijlocul toamnei, indicand ca la consultari nu a fost stabilita o data limita.

Sursa foto www.cotidianul.ro