IOHANNIS: Astept o decizie pragmatica a Camerei Deputatilor in cazul solicitarii DNA referitoare la PONTA

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat, vineri, ca asteapta din partea deputatilor o decizie pragmatica si corelata cu situatia politica in cazul votului cererii DNA in cazul premierului VICTOR PONTA.

“Eu consider ca parlamentarii sunt politicieni destul de bine orientati, care isi dau seama cand este important sa reactioneze politic corect. (…) Eu astept o decizie pragmatica si corelata cu situatia politica”, a declarat IOHANNIS la TVR.

De asemenea, presedintele a argumentat ca e de asteptat si normal ca situatia creata in legatura cu urmarirea penala a premierului sa aiba urmari si in privinta votului parlamentarilor cu privire la motiunea de cenzura depusa la Parlament de PNL.

CITESTE SI: VICTOR PONTA, URMARIT PENAL pentru SPALARE de BANI si EVAZIUNE FISCALA. CEREREA DNA va fi discutata, luni, in Comisia Juridica. UPDATE

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat vineri ca procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de premierul VICTOR PONTA, la data faptelor avocat, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul de coruptie de la companiile energetice Turceni si Rovinari privind incheierea unor contracte de asistenta juridica.

In aceeasi cauza, procurorii au constatat ca se impune continuarea urmaririi penale fata de VICTOR PONTA si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata, fapte aflate in legatura cu functia sa de prim-ministru.

CITESTE SI: IOHANNIS: PONTA mi-a spus, la Cotroceni, ca se va gandi la DEMISIE. Saptamana viitoare – DEZNODAMANTUL

“Prin urmare, in conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al DNA initiaza procedura de sesizare a Camerei Deputatilor, pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata PONTA VICTOR VIOREL, deputat, care in perioada in care se presupune ca a savarsit infractiunile de conflict de interese a indeplinit functia de prim-ministru”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Sursa foto www.caleaeuropeana.ro