IOHANNIS, audiat la DNA in cazul plangerii depuse la adresa lui Dragnea privind ordonanta traseismului politic

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, se afla la ora transmiterii acestei stiri la sediul DNA, acolo unde audiat in cazul plangerii penale privind ordonanta care permite traseismul alesilor locali, plangere depusa pe numele vicepremierului Liviu Dragnea.

La intrarea in sediul DNA, Klaus Iohannis a adeclarat: “Dupa procedura petentul vine si isi sustine plangerea. Voi expune intreaga chestiune celui care se ocupa de caz”.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Cred ca TRAIAN BASESCU ma va SUSTINE in turul doi al alegerilor prezidentiale

Liderul PNL a fost chemati de procurorii DNA dupa ce saptamana trecuta acesta a depus o plangere privind ordonanta care permite traseismul alesilor locali. Plangerea a fost depusa pe numele lui Liviu Dragnea, iar ulterior procurorii au dispus urmarirea penala in rem. Drept urmare, dupa inceperea urmaririi penale fata de fapta, procurorii pot face audieri.

Klaus Iohannis este prima persoana audiata, iar in zilele urmatoare vor urma si alte audieri.  

Directia Nationala Anticoruptie a inceput urmarirea penala “in rem”, pentru abuz in serviciu, in cazul plangerii presedintelui PNL, Klaus Iohannis, formulata pe numele vicepremierului Liviu Dragnea, pentru initierea OUG 55/2014 privind migratia alesilor locali.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus in 9 septembrie, o plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie pe numele vicepremierului Liviu Dragnea, pentru initierea Ordonantei de urgenta 55/2014 care permite migratia politica a alesilor locali pentru 45 de zile.

Plangerea penala a fost semnata de Klaus Iohannis, “impotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu, prevazuta de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal”.

Iohannis reclama faptul ca “au fost aduse vatamari” prin OUG 55/2014 tuturor candidatilor la alegerile prezidentiale si in general interesului public care vizeaza desfasurarea alegerilor in conditii de egalitate de sanse si de legalitate.

Klaus Iohannis a explicat ca plangerea penala este “ultima solutie pentru a gasi explicatii” in privinta acestui act normativ, in conditiile in care Executivul a refuzat sa dea aceste explicatii.