IOHANNIS AVERTIZEAZA ca va NU ramane un simplu SPECTATOR in cazul numirilor in JUSTITIE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a anuntat luni, in Parlament, ca se va implica in procesul de numire a noului procuror general si a conducerii DNA, ICCJ si CSM, in virtutea atributiilor care ii revin, si ca nu va fi “un simplu spectator”, informeaza Mediafax.

“In ceea ce ma priveste, ca presedinte, nu voi fi un simplu spectator in acest proces si nu ma voi limita la un rol formal. Voi actiona, in virtutea atributiilor care imi revin, pentru a ma asigura ca parcursul pe care Romania a pornit in ceea ce priveste intarirea statului de drept, independenta justitiei si lupta anticoruptie este ferm continuat si ca sunt respectate cerintele de profesionalism si integritate”, a delclarat presedintele in fata plenului reunit al celor doua Camere.

CITESTE SI: GORGHIU sustine ca interventia lui IOHANNIS in Parlament este asteptata si bine venita

De asemenea, presedintele a mai spus ca spera la o competitie serioasa si o dezbatere asezata, in care sa primeze valoarea, performanta si onestitatea intr-un “moment de inflexiune important pentru sistemul judiciar”.

In ceea ce priveste alegerile pentru conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, IOHANNIS a spus ca este important “sa fie departe de zona politicului”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS sustine un discurs in PARLAMENT. Principalele DECLARATII ale presedintelui. UPDATE

“Cred ca este important pentru soliditatea democratiei romanesti si a statului de drept ca alegerile pentru CSM sa fie departe de zona politicului si sa fie pastrate strict in sfera reprezentarii profesionale a magistratilor in propriul for de conducere si organ disciplinar”, a mai spus presedintele KLAUS IOHANNIS.

 Sursa foto: realitatea