IOHANNIS: Ca presedinte nu voi gratia niciun corupt. Vreau alta lege electorala pentru alegerile parlamentare din 2016

Candidatul ACL la Presedintie, Klaus Iohannis, a prezentat marti, intr-o conferinta de presa la sediul ACL, o serie de angajamente pe care le va pune in practica dupa ce va iesi presedinte al Romaniei. Printre acestea, liderul PNL a mentionat ca nu va gratia niciun politician condamnat pentru acte de coruptie, nu va accepta niciun proiect de tipul Rosia Montana, care sa puna in pericol mediul sau comunitatile, subliniind ca o alta masura pe care o va discuta cu toate partidele vizeaza elaborarea unei legi prin care Parlamentul sa fie mai mic si mai eficient, incepand din 2016. 

“Primul angajament e pe justitie independenta si stat de drept. Nu voi accepta sub nicio forma ca politicienii sa-si subordoneze justitia. Pe timpul mandatului meu nu voi gratia niciun politician condamnat pentru acte de coruptie. Imi iau angajamentul sa intreprind toate masurile impreuna cu partidele sa ajungem la un parlament mai mic si mai eficient. Voi cere ca in primele luni sa se elaboreze o legislatie imbunatatita privind modul in care se alege Parlamentul prin care sa se ajunga la un Parlament mai unit, mai performant si mai credibil. Un Parlament care va fi respectatat”, a spus Iohannis. 

“Nu voi accepta proiecte care pun in pericol mediul sau comunitatile. Nu voi accepta un proiect tip Rosia Montana”, a adaugat Iohannis. 

Mondo News iti recomanda si: KLAUS IOHANNIS: NU VREAU SA FIU UN PRESEDINTE INTR-UN TURN DE FILDES. UPDATE

Totodata, presedintele PNL ii cere premierului Victor Ponta sa vina in Parlament cu proiectul de buget si sa explice cum va gestiona banii din bugetul tarii, astfel incat sa acopere aceasta suma de 15 miliarde lei, care reprezinta “gaura din buget”generata de cresterea de salarii, pensii si indemnizatii.

“Avem promisiunile electorale ale candidatului Victor Ponta cu cresterea salariilor, a pensiilor indemnizatiilor. Evaluate ajung la aproximativ 5 mlde lei. Avem o gaura la buget care trebuie acoperita de aproximativ 15 mlde lei. Alaltaieri am spus ca ma tem de o crestere a impozitelor si taxelor din partea Guvernului PSD prin care s-ar acoperi aceasta suma. Ieri premierul a iesit si a spus ca nici vorba. Ok, in cazul acesta, poftiti va rog in Parlament cu proiectul de buget ca sa ne dam seama unde si cum vreti sa gestionati bugetul tarii acoperind aceasta suma de 15 miliarde lei. Orice alta discutie pe aceasta tema nu-si mai are rostul din partea Guvernului. Cel mai simplu este sa vina cu bugetul in Parlament, sa lamureasca lucrurile, Parlamentul sa aprobe bugetul si toata lumea va sti ce se va intampla. Altfel, banuim ca Guvernul Ponta nu are niciun fel de idee”, a mai declarat Klaus Iohannis. 

“Imi iau angajamentul sa discut cu partidele si sa ajungem la un parlament mai mic si mai eficient. Parlamentul trebuie sa ramana bicameral. Avem aproape 600 de parlamentari aproape cat PE, care si-a pierdut din credibilitate. Vreau alta lege electorala pentru alegerile parlamentare din 2016. In 2016 sa se aplice noua regula pentru Parlament”, a incheiat Klaus Iohannis.

CITESTE SI: IOHANNIS: Ponta are sapte case, din care doar trei declarate. Am aflat ca primul-ministru a decretat ca voi fi declarat incompatibil