Iohannis: Candidatul ACL la prezidentiale va fi desemnat luni

Iohannis: Candidatul ACL la prezidentiale va fi desemnat luni

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a anuntat, marti, ca Biroul Politic al partidului va fi convocat lunea viitoare pentru a desemna candidatul la alegerile prezidentiale din partea Aliantei Crestin Liberale (ACL). 

Iohannis a explicat ca nu sunt probleme in cadrul ACL cu privire la desemnarea candidatului in cursa pentru Cotroceni, doar ca nu au fost finalizate sondajele. In sedinta de conducere a ACL de miercuri urmeaza a se convoca Biroul Politic al PNL pentru ziua de luni.

Citeste si: Sigla ACL cuprinde insemnele politice ale celor doua partide si simbolul stilizat al unei strangeri de maini

“Astazi nu lansam candidatul fiindca sondajele nu sunt finalizate. Nu este nicio problema de principiu, nu este nicio neintelegere in cadrul ACL, doar ca institutele de sondare au cerut un termen un pic mai lung decat am considerat noi atunci cand am facut anuntul cu 5 august. In concluzie, maine (n.r. — miercuri) avem sedinta de conducere in ACL, vom convoca Biroul Politic al marelui PNL pentru luni si atunci vom desemna candidatul ACL”, a precizat Iohannis intr-o conferinta de presa.

Klaus Iohannis a adaugat ca sondajul PNL nu este finalizat si ca in acest moment nu cunosc date cu privire la rezultatele acestei cercetari sociologice.

Citeste si: NICOLAE ROBU, PNL: FUZIUNEA PNL-PDL REPREZINTA UN PAS ISTORIC IN POLITICA ROMANEASCA