IOHANNIS: Candidatura mea ramane definitiva, indiferent ce se va intampla. Voi candida si voi castiga

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni, dupa sedinta tehnica cu presedintii de filiale, ca le-a confirmat acestora faptul ca este si va ramane candidatul Aliantei Crestin Liberale (ACL) la Presedintie, indiferent ce se va intampla la Inalta Curte, care va trebui sa decida pe 30 septembrie daca primarul de Sibiu a fost sau nu incompatibil.

“Sedinta tehnica cu presedintii de filiale. Le-am confirmat ca sunt si raman candidatul ACL, candidatura mea este defitiniva si indiferent ce se intampla ramane definitiva. Voi candida si voi castiga. Fiecare filiala a primit targetul si fiecare stie ce are de facut. Am incredere ca filialele vor sti ce trebuie sa faca”, a declarat Klaus Iohannis.

Candidatul ACL in alegerile prezidentiale s-a declarat convins ca va castiga procesul, afirmand ca nu ia in calcul o alta varianta, deoarece “nu am fost incompatibil”. Iohannis a mai adaugat ca cel mai probabil Inalta Curte va stabili, marti, un termen pentru 2015.

“Pornesc de la premisa ca maine Inalta Curte va stabili un termen pentru 2015. Eu voi castiga acest proces, nu am niciun fel de scenariu de rezerva si niciun motiv pentru care sa fiu ingrijorat. Iau cu foarte mare liniste faptul ca maine este un termen stabilit la Inalta Curte. Voi castiga fiindca speta mea este foarte clara: nu am fost incompatibil”, a mai declarat Klaus Iohannis. 

Citeste si: KLAUS IOHANNIS isi lanseza programul ”Romania lucrului bine facut”

Potrivit lui Iohannis, ”ceilalti sunt mai ingrijorati”, iar el mai putin. ”Eu stau foarte solid cu acest caz, nu imi fac niciun fel de probleme”, a subliniat Klaus Iohannis.

Instanta suprema a amanat joi, pentru 30 septembrie, decizia privind admisibilitatea in principiu a judecarii recursului formulat in dosarul in care Agentia Nationala de Integritate il acuza pe Klaus Iohannis de incompatibilitate.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) trebuia sa verifice joi, in camera de consiliu, actele depuse la dosar, pentru a stabili daca recursul poate fi trimis unui complet de judecata.

Citeste si: Sondaj: IOHANNIS se apropie de PONTA in privinta intentiei de vot

Instanta a amanat analiza raportului asupra admisibilitatii in principiu a recursului, aceasta procedura umand sa fie judecata, in complet de filtru, la 30 septembrie. Ulterior, daca se admite judecarea recursului, dosarul va fi repartizat unui complet, care va decide definitiv daca Iohannis a fost sau nu in incompatibilitate.

In 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

In septembrie 2013, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate si a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestata de ANI la instanta suprema.

Presedintele PNL Klaus Iohannis declara ca se bucura de faptul ca se fixeaza un termen rapid pentru a rezolva “o tema care e in mod fals folosita” de catre contracandidatii sai la prezidentiale, el subliniind ca orice decizie a justitiei trebuie respectata.

“Ma bucur ca se doreste fixarea unui termen rapid pentru a rezolva o tema care este in mod fals folosita de catre contracandidatii mei la alegerile prezidentiale. imi exprim speranta ca, odata cu clarificarea acestui subiect, campania electorala sa nu mai fie viciata prin folosirea unor astfel de atacuri”, arata Klaus Iohannis, intr-o declaratie remisa miercuri agentiei Mediafax.

Iohannis mentiona ca, din respect pentru cei peste doua milioane doua sute de romani si familiile lor care au ales sa il sprijine in aceasta campanie electorala, semnand pentru candidatura sa, considera ca este nevoie din partea inaltei Curti de Casatie si Justitie de o solutie cat mai rapida la aceasta speta.

“Am toata increderea in justitia din Romania, iar orice decizie a justitiei trebuie respectata. Ca si pana acum, voi raspunde cu promptitudine la orice apel sau solicitare a instantei de judecata”, mai declara Iohannis.