IOHANNIS: Chestiunea MIGRATIEI trebuie TRATATA ACOLO UNDE APARE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat joi ca PROBLEMA MIGRATIEI trebuie TRATATA IN INTEGRALITATEA EI si in zonele in care apare.

“In chestiunea migratiei am fost de acord ca problema trebuie tratata in integralitate, nu pe parti, trebuie sa mergem in aceasta abordare la sursa, trebuie SA TRATAM PROBLEMA ACOLO UNDE APARE si sa colaboram cu tarile de unde vin refugiatii”, a spus Iohannis, dupa intalnirea de la Bruxelles cu presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz.

El a precizat ca in ceea ce priveste tarile de tranzit pentru imigranti, cum este Turcia, trebuie sa existe colaborare cu acestea pentru un control mai bun asupra miscarii refugiatilor.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS MERGE LA SUMMIT-UL UE: CRIZA REFUGIATILOR SI TURCIA, SUBIECTELE PRINCIPALE DE PE AGENDA

Seful statului a aratat ca pentru el este prima vizita de lucru la PE si prima intalnire de acest fel cu presedintele Parlamentului European. “Am apreciat rolul deosebit de pozitiv al dlui presedinte personal in foarte multe chestiuni si dosare complicate pentru UE”, a declarat Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis participa joi si vineri la Consiliul European de toamna, unde se discuta despre problema migratiei.

Sursa foto: Adevarul