Iohannis: Crin Antonescu va fi presedintele Romaniei cu sau fara USL, cu sau fara USD

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sibiu, ca presedintele liberal Crin Antonescu va fi presedintele Romaniei “cu sau fara USL, cu sau fara USD”.

Intrebat daca PNL este pregatit sa aiba candidat propriu la Presedintie fara PSD, Iohannis a spus: “Nu numai ca suntem pregatiti, dar avem si propriul candidat. Crin Antonescu va fi presedintele Romaniei cu sau fara USL, cu sau fara USD”.

Iohannis a mai spus ca PNL “merge cu toata forta” catre alegerile prezidentiale.

Vezi aici si alte declaratii ale lui Klaus Iohannis

“PNL merge cu toata forta catre alegerile prezidentiale ca sa le castigam, nu ca sa fim si noi pe acolo”, a afirmat Iohannis, sustinand ca Antonescu “a iesit intarit” din discutiile cu Ponta si ca nu exista “niciun fel de fractionare in PNL”.

Klaus Iohannis, a mai declarat ca nu va face un pas inapoi in ceea ce priveste postul de vicepremier si ministru de Interne si a atras atentia ca negocierile din USL au ajuns intr-un impas, care nu lasa loc la sanse prea mari de impacare, deoarece PSD nu a dorit sa se iasa din blocaj. 

“Partidul si-a dorit sa fiu vicepremier si ministru de Interne. Eu am acceptat propunerea. Din acest motiv nu am cum sa fac un pas inapoi”, a declarat Klaus Iohannis, adaugand ca negocierile au ajuns in impas si ca sansele de impacare in USL scad pe zi ce trece. 

”Victor Ponta nu a dorit sa iesim mai repede din acest blocaj care dureaza deja de doua saptamani. Sansele de iesire pozitiva din acest blocaj sunt pe zi ce trece tot mai slabe. Negocierile au ajuns in impas. PNL-ul nu are cum sa renunte, astea sunt deciziile ultimului Birou Politic al partidului. Noi ne dorim sa intarim prin prezenta noastra Guvernul, dar se pare ca exista si alte optiuni in Guvern”, a adaugat Iohannis.