IOHANNIS: Daca as fi in situatia lui BASESCU…

KLAUS IOHANNIS a declarat, vineri, la Timisoara, ca daca ar fi intr-o situatie asemenatoare cu cea a presedintelui TRAIAN BASESCU, ar DEMISIONA.

Liderul liberal este total surprins de cazul MIRCEA BASESCU, fratele care l-a pus pe seful statului intr-o situatie jenanta.

“Nu am crezut ca presedintele tarii mele are de ales intre a se implica in justitie si in a nu se implica. Am ramas si eu surprins. Eu daca as fi in situatia lui Traian Basescu, mi-as da demisia”, a declarat Iohannis.

Citeste si: IOHANNIS, despre cazul BASESCU-ANGHEL: Este o situatie extrem de grava in care apar acuzatii care pot duce in zona sigurantei nationale

Presedintele interimar al PNL a mai spus ca acuzatiile care vizeaza familia presedintelui Traian Basescu sunt atat de grave, incat politicienii ar trebui sa iasa din discutie si sa lase justitia sa explice.

“Acuzatiile care au continut si numele presedintelui Traian Basescu sunt de o asemenea gravitate incat noi, politicienii, trebuie sa iesim din discutie si sa lasam justitia sa explice daca presedintele tarii a fost sau nu atins in aceste chestiuni si sa avem o lamurire a situatiei.

Citeste si: CRIN ANTONESCU: TRAIAN BASESCU poate rezolva SCANDALUL printr-un singur gest: DEMISIA

Dupa parerea mea e o situatie de o gravitate cum nu am mai avut, sper sa primim repede raspunsurile asteptate de la procurori si judecatori. Ca simplu cetatean astept sa fiu lamurit daca presedintele este sau nu implicat in aceasta chestiune. Daca este, evident trebuie sa plece. Daca nu e implicat, atunci e optiunea dansului”, a punctat IOHANNIS.

Klaus Iohannis a participat, vineri, la Timisoara, la o intalnire cu delegatii din judetele Timis, Caras Severin, Arad si Hunedoara care vor participa la Congresul extraordinar al PNL din 27-28 iunie.