IOHANNIS: Daca pierd procesul cu ANI voi face un act de MORALITATE care ii va multumi pe toti

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, presedintele Partidului National Liberal (PNL),  a marturisit intr-un interviu acordat marti pentru postul de radio RFI ca nu are “nici un fel de emotii” in privinta procesului de incompatibilitate de la instanta suprema.

Candidatul Aliantei Crestin Liberale (ACL) la Presedintie a declara, fara sa intre in detalii, ca daca totusi va pierde procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), va trebui sa faca “un act de moralitate”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Dosarul meu cu ANI nu se va judeca DUPA ALEGERI 

Klaus Iohannis se declara foarte linistit in privinta procesului cu ANI: “Nu am nici un fel de emotii si sa nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa spun ca daca pierd procesul, imi este indiferent. Nici vorba! In acel caz eu trebuie sa fac un act de moralitate, nu neaparat de legalitate, fiindca legal lucrurile sunt simple, o candidatura definitiva nu poate fi retrasa, dar trebuie sa vedem doua lucruri.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU despre decizia ICCJ: Este firesc sa se dea un termen pentru judecarea recursului 

Unu: procedural, pur si simplu, nu este posibil sa se judece pana in alegeri aceasta speta, deci nu se va intampla absolut nimic pana in alegeri. Doi: dupa alegeri, cand se va judeca, eu stau, sincer, foarte-foarte linistit, fiindca in prima instanta am castigat si am castigat foarte bine procesul impotriva ANI, raportul lor a fost desfiintat total. Nu sunt in incompatibilitate, iar Inalta Curte nu va rejudeca speta, va verifica daca atunci cand s-a judecat la fond s-au respectat toate normele si asa mai departe”.

Sursa foto: realitatea.net