IOHANNIS: Daca PONTA le-ar fi cerut deputatilor sa-i ridice IMUNITATEA, probabil ca nu l-as fi SUSPENDAT

Presedintele Romaniei, KLAUS IOHANNIS, a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta dupa sedinta CSAT ca in conditiile in care premierul le-ar fi cerut deputatilor sa-i ridice imunitatea, probabil nu l-ar fi suspendat. 

 “Daca Victor Ponta le-ar fi cerut deputatilor sa-i ridice imunitatea si colegii sai ar fi facut acest lucru, probabil ca nu l-as fi suspendat si am fi gasit o solutie ca Justitia sa se pronunte cu celeritate pe dosarul sau”, a declarat marti presedintele KLAUS IOHANNIS.

Presedintele IOHANNIS a prezentat variantele pe care le-ar fi avut PONTA in scandalul in care premierul este implicat intr-un dosar instrumentat de DNA. 

”Ponta a avut la dispozitie trei variante de reactie. Prima ar fi fost sa demisioneze si sa s puna la dispozitia justitiei. A decis sa nu faca acest lucru.

A doua este sa isi convinga colegii din majoritatea parlamentara sa incuviinteze urmarirea penala, sa se puna la dispozitia procurorilor si judecatorilor si sa arate ca este nevinovat. Daca asa s-ar fi intamplat, probabil nici nu l-as fi suspendat din functie.  N-a avut curaj sa faca acest lucru, a ales in schimb a treia varianta, cea mai proasta.
S-a folosit de calitatea de prim minsitru si a cerut majoritatii sa nu incuviinteze urmarirea penala. Parlamentul a respectat ordinul. Este cea mai proasta varianta, pentru ca dl Ponta nu mai poate sa demonstreze acum ca a avut dreptate.

CITESTE SI: IOHANNIS: ESTE O ZI TRISTA PENTRU DEMOCRATIA DIN ROMANIA. PONTA nu mai poate DEMONSTRA ca este NEVINOVAT. LIVE TEXT 

A doua consecinta mult mai grava: Se creeaza o imagine negativa despre Romania, despre democratia romaneasca. Dl Ponta a ales sa sacrifice interesul Romaniei, pentru interesul propriu. Din acest motiv, am spus ca este o zi trista pentru democratia din Romania”, a declarat KLAUS IOHANNIS. 

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat marti hotararea de respingere a inceperii URMARIRII PENALE fata de premierul VICTOR PONTA cu 231 de voturi pentru si 120 impotriva. Acesta este cercetat in dosarul prietenului sau, DAN SOVA. 

 Sursa foto www.adevarul.ro