IOHANNIS: De acum, competitia este doar intre mine si Victor Ponta. Le multumesc romanilor care au votat

Klaus Iohannis

Candidatul ACL la Presedintie, Klaus Iohannis, a declarat, duminica, la scurt timp dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, ca primele rezultate ale exit-poll-urilor arata un scr bun pentru ACL, care indica faptul ca se produce schimbarea. Iohannis a tinut sa sublinieze ca, in turul doi al alegerilor prezidentiale, romanii vor avea de ales intre doua variante: pe de o parte Romania lucrului bine facut, o Romanie normala, pe de alta parte, Romania lucrului prost facut, o Romanie a scandalului si minciunii. 

Multumind tuturor celor care au iesit la vot, Klaus Iohannis a adaugat ca este “dispus sa garanteze independenta justitiei si a statului de drept”. 

“Avem astazi un rezultat foarte bun care inseamna ca se produce schimbarea. Le multumesc tuturor romanilor care si-au folosit votul. Vreau sa multumesc in mod special celor care au votat Romania lucrului bine facut, care m-au votat pe mine. Acum este clar ca au ramas in competitie doi candidati: eu si Victor Ponta. Este evident acum pentru oricine ca romanii au de ales intre doua variante: pe de o parte Romania lucrului bine facut, o Romanie normala, pe de alta parte, Romania lucrului prost facut, o Romanie a scandalului si minciunii. De acum competitia este doar intre noi doi: intre mine si Victor Ponta”, a declarat Iohannis.

EXIT-POLL IRES. REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Victor Ponta – 41,5%, Klaus Iohannis – 31,2%

Candidatul ACL a adaugat: “Eu sunt singurul candidat ramas in competitie care este dispus sa garanteze independenta justitiei si statul de drept. Ii chem alaturi de mine pe toti romanii care vor ca legea sa fie lege, care nu vor sa dea toata puterea in mana unui singur partid. In ciuda tuturor pomenilor electorale si ordonantelor facute pentru a crea un avantaj pentru candidatul Guvernului, rezultatul arata foarte clar: romanii au votat corect”.

“Este regretabil sa observam ca din cauza proastei organizari a alegerilor, in tara si strainatate au ramas din pacate multi romani care nu au putut sa-si exercite dreptul la vot. Au ramas foarte multi oameni din diaspora in fata sectiilor de votare. Au ramas in tara foarte multi studenti care din cauza proastei organizari nu au putut sa voteze. Ii incurajez pe toti sa mearga in turul doi sa voteze. Cer BEC sa prelungeasca timpul alocat votarii pentru a da sansa si celor din tara si din diaspora sa-si exercite dreptul la vot. Mai este o batalie de dat, pe 16 noiembrie si vom castiga”, a incheiat Iohannis.

EXIT-POLL CSOP. REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. VICTOR PONTA – 38%, KLAUS IOHANNIS – 32%