IOHANNIS de ZIUA ARMATEI ROMANE: O zi in care celebram, mai presus de orice, PATRIOTISMUL

Presedintele KLAUS IOHANNIS a depus, duminica dimineata, o coroana de flori la MONUMENTUL EROILOR DE LA PAULIS, ridicat in memoria militarilor eroi romani ai “Detasamentului Paulis”, care au oprit in toamna lui 1944, cu pretul vietii, INAINTAREA COLOANELOR HORTYSTO-FASCISTE spre centrul tarii, prin DEFILEUL MURESULUI, informeaza Agerpres.

Acesta a scris pe facebook ca ZIUA ARMATEI ROMANE celebreaza, in mod special, PATRIOTISMUL:

“Astazi este ZIUA ARMATEI ROMANE, o zi in care celebram, mai presus de orice, PATRIOTISMUL. Fiecare cetatean roman, fie el militar, civil sau politician, are datoria de A-SI IUBI PATRIA. Cred ca patriotismul inseamna altceva decat CUVINTE MARI SAU SIMBOLURI EXTERIOARE, care epateaza. Patriotismul isi gaseste expresia in lucruri simple, in faptul ca iti faci treaba cu onestitate, ca respecti legea, ca iti pasa de cei care te-au ales sa-i reprezinti. Asa se construieste increderea. Si nu intamplator Armata este printre institutiile cu cea mai mare credibilitate in ochii cetatenilor. Mi-as dori ca si celelalte institutii publice sa ajunga la cota de incredere de care se bucura Armata Romaniei. La multi ani, Armata Romana! La multi ani, Romania!”

CITESTE SI:25 OCTOMBRIE: ZIUA ARMATEI ROMANE – DOCUMENTAR

Au mai depus coroane de flori reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, delegatia fiind condusa de seful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciuca, iar din partea autoritatilor locale aradene presedintele Consiliului Judetean, Adrian Tolea, si primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca.

Presedintele Klaus Iohannis va participa duminica si la festivitatile organizate in Piata Avram Iancu din municipiul Arad, la Monumentul Eroului Necunoscut.

Sursa foto: facebook Klaus Iohannis