IOHANNIS: Decidentii politici trebuie sa dezvolte politici economice pe termen mediu si lung

Decidentii politici din Romania nu ar mai trebui sa priveasca doar pe termen scurt, ci sa dezvolte politici economice pe termen mediu si lung, a afirmat presedintele KLAUS IOHANNIS duminica, in discursul tinut la evenimentul “Renault Day” de la Mioveni, informeaza Agerpres. 

“Romania are nevoie de o altfel de viziune, una care sa raspunda eficient nevoilor noastre de dezvoltare. Decidentii politici nu mai trebuie sa priveasca doar pe termen scurt, ci sa dezvolte politici economice pe termen mediu si lung, care sa ridice productivitatea si sa asigure locuri de munca stabile si bine platite. Sunt multe de facut, de la administrarea eficienta a banului public, la infrastructura de calitate devenita astazi indispensabila, de la reducerea birocratiei si coruptiei la cresterea libertatii economice”, a spus IOHANNIS.

In opinia sa, colaborarea dintre Dacia si Renault dovedeste ca investitiile straine in tara noastra pot fi transformate in exemple clare ale succesului economic.

“Este important sa sustinem astfel de investitii productive in toate domeniile, sa incurajam atat investitorii straini, cat si companiile autohtone si capitalul romanesc, astfel incat, prin investitii si munca productiva, sa se imbunatateasca continuu viata romanilor. In acelasi timp, statul trebuie sa isi onoreze obligatiile sale, care tin de climatul de afaceri, infrastructura, predictibilitate fiscala si legislativa, stabilitate si, sigur, transparenta”, a afirmat presedintele.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, la Mioveni: Masina Dacia este un simbol pentru imaginea romanilor 

El a apreciat, rolul important detinut de Dacia in ansamblul economiei romanesti, dar si in crearea unei bune imagini a tarii in lume.

“Astazi, in uzina de la Mioveni sunt fabricate peste 60 de masini intr-o singura ora, care ajung apoi in zeci de tari, pe patru continente. Fara indoiala, masina Dacia a fost si este un simbol pentru viata romanilor, dar si pentru imaginea Romaniei in lume. (…) Dacia are o contributie semnificativa la produsul intern brut al Romaniei, iar vanzarea masinilor Dacia in strainatate inseamna 8% din exporturile noastre. Cresterea vanzarilor Dacia pe marile piete din vestul Europei, si nu numai, este indiciul clar al competitivitatii productiei de la Mioveni”, a mai spus seful statului.

Presedintele KLAUS IOHANNIS a participat duminica la evenimentul “Renault Day” organizat pe platforma Dacia de la Mioveni.

 Sursa foto b1