IOHANNIS, despre declaratia Gabrielei Firea privind copiii: Sa vii cu un astfel de atac este o abordare de cea mai joasa speta

KLAUS IOHANNIS va sustine o declaratie de presa la ora 19.00

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a vorbit luni seara, in cadrul emisiunii „Buna seara, Romania” de la B1 TV, despre procesul pe care il are cu ANI, institutie care il acuza de incompatibilitate si a facut referire si la declaratiile Gabrielei Firea cu privire la faptul ca nu are copii, afirmand ca un atac pe o astfel de linie “este o abordare de cea mai joasa speta”.

“Sa vii cu un atac pe aceasta linie este o abordare de cea mai joasa speta. Intr-o campanie bazata pe atacuri cred ca trebuie sa existe o limita inferioara sub care nu trebuie mers. Ori aici s-a mers mult sub aceasta limita”, a afirmat Klaus Iohannis.

Prezidentiabilul ACL a mai spus, referitor la procesul sau cu ANI, care il acuza de incompatibilitate, ca nu are emotii in ceea ce priveste decizia pe care urmeaza sa o ia inalta Curte.

Citeste si: IOHANNIS, DESPRE DOSARUL HREBENCIUC: CETATENII VOR DORI SA STIE DACA VICTOR PONTA ESTE PENTRU STAT DE DREPT SAU PENTRU PROTEJAREA CORUPTILOR

„Am depus o intampinare, un punct de vedere fata de ce a cerut iCCJ. Nu sunt in incompatibilitate. Instanta a anulat raportul ANI si ANI a facut recurs. Nu am nicio emotie. Nu sunt in incompatibilitate, am spus-o din capul locului. Nu-mi fac niciun fel de probleme. Am mai avut procese cu ANI, le-am castigat pe toate. Nu exista niciun motiv plus. Nu este o speta penala, sa nu confundam lucrurile. Spetele cu ANI sunt administrative, dar si pe acestea le voi castiga”, a afirmat presedintele PNL.

„Am incredere ca se va judeca absolut normal. inalta Curte nu va judeca pe fond, va verifica daca s-a respectat procedura si daca sunt dovezi noi. Nu exista niciun fel de dovada noua”, a mai spus Klaus Iohannis.

In aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat in stare de incompatibilitate de ANI, deoarece detinea simultan functia de primar al Sibiului si reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA si SC Piete SA.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Promisiunile lui Ponta nu au acoperire. Sunt masuri electorale