IOHANNIS, despre dosarul Hrebenciuc: Cetatenii vor dori sa stie daca Victor Ponta este pentru stat de drept sau pentru protejarea coruptilor

Prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, a vorbit luni seara, in studioul B1 TV, despre dosarul de trafic de influenta in care sunt implicati Viorel Hrebenciuc si Dan Sova, explicand ca „este un lucru excelent ca DNA se preocupa de aceste lucruri”.

„Pe vremea USL, acesta a fost unul dintre lucrurile pentru care nu a fost armonie. PSD incerca cu aceasta lege a amnistiei si a gratierii. Noi am repetat ca nu suntem de acord. in PSD exista cercuri care au vrut sa promoveze aceasta lege pentru ei. Este un lucru excelent ca DNA se preocupa de aceste lucruri. Abia astept sa se finalizeze aceste dosare, sa vedem cine si ce a facut. Chiar astazi ati urmarit ca in Camera trebuia sa se dea un vot. Cine credeti ca nu a venit la vot? PSD. Practic a boicotat sedinta. Oare de ce?”, a afirmat Iohannis.

Citeste si: IOHANNIS: VICTOR CIORBEA este Avocatul Guvernului, nu al Poporului

„Iar prim-ministrul are o pozitie foarte stranie, care spune ca vrea stat de drept. Presedintele PSD spune ca nu cunoaste aceste dosare pentru ca se ocupa de guvernare. Care guvernare? Este presedintele PSD si sa faca bine sa aiba o pozitie clara. Simpli cetateni vor dori sa stie daca Victor Ponta este pentru stat de drept sau pentru protejarea coruptilor”, a mai declarat candidatul la prezidentiale.

Senatorul PSD Dan Sova este urmarit penal pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi acceptat, la solicitarea deputatului Viorel Hrebenciuc, sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse, pentru ca deputatul sa nu execute o eventuala condamnare, potrivit DNA. Procurorii spun ca, in 17 octombrie, Viorel Hrebenciuc, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, si-ar fi folosit influenta fata de Dan sova in scopul de a-l determina sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse. Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis colegului sau din PSD, in schimbul interventiilor sale, ca il va sprijini sa obtina functia de presedinte al partidului din care cei doi fac parte. sova ar fi promis, potrivit DNA, ca, in schimbul ajutorului acordat pentru a deveni presedintele partidului, il va determina pe ministrul Justitiei sa initieze un asemenea proiect, in conditiile in care el nu poate deveni ministru al Justitiei din cauza dosarului penal in care are calitatea de suspect.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Promisiunile lui Ponta nu au acoperire. Sunt masuri electorale