IOHANNIS, despre familia BODNARIU: Urmaresc cu mare atentie si preocupare ceea ce se intampla

Presedintele KLAUS IOHANNIS spune ca urmareste cu mare atentie cazul Bodnariu si subliniaza ca sustine eforturile Executivului de a asigura respectarea drepturilor omului pentru cetatenii romani, informeaza Agerpres.

“Urmaresc cu mare atentie si preocupare ceea ce se intampla familiei Bodnariu in Norvegia. Sustin eforturile autoritatilor romane si ale Guvernului Romaniei de a asigura respectarea drepturilor omului pentru cetatenii romani, oriunde s-ar afla ei”, a scris marti seful statului pe pagina sa de Facebook. 

Premierul DACIAN CIOLOS a solicitat, marti, sa fie tinut la curent “cu promptitudine” in legatura cu evolutia cazului Bodnariu, iar partea romana a salutat faptul ca autoritatile norvegiene au acceptat o intalnire, programata pentru miercuri, cu ambasadorul Romaniei la Oslo pe marginea acestui caz.

CITESTE SI: CAZUL BODNARIU: Autoritatile romane promit ca vor avea un ROL ACTIV de acum incolo

“In cursul acestei dimineti, premierul DACIAN CIOLOS a avut o discutie cu ambasadorul Romaniei la Oslo. De asemenea, de la nivelul cancelariei a fost contactat ambasadorul Norvegiei la Bucuresti pentru a obtine cat mai multe informatii in legatura cu situatia familiei Bodnariu. Aceste contacte au subliniat interesul special pe care premierul Romaniei il are in legatura cu cazul respectiv. Premierul si-a manifestat interesul deosebit in legatura cu evolutia si clarificarea cazului Bodnariu, in contextul relatiilor excelente pe care Romania le are cu Norvegia la toate nivelurile in acest moment. Acest interes va fi subliniat la toate nivelurile acestei relatii. Interesul prim-ministrului si al Guvernului este justificat de faptul ca vorbim de cetateni romani membri familiei care acum se indreapta tot mai mult spre Ambasada Romaniei si solicita tot mai mult implicarea autoritatilor romane”, a anuntat, la Palatul Victoria, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

CITESTE SI: CAZUL BODNARIU: MII DE ROMANI AU PROTESTAT IN FATA AMBASADELOR NORVEGIEI DIN SUA, CANADA SAU MAREA BRITANIE

Sursa foto: gandul