IOHANNIS, despre LEGEA FINANTARII PARTIDELOR: SCHIMBAREA nu se poate face fara TRANSPARENTA

Schimbarea clasei politice nu se poate face fara transparenta in gestionarea banilor primiti de partide, afirma presedintele Klaus Iohannis.

Schimbarea clasei noastre politice, atat de asteptata de cetateni, nu se poate face fara transparenta in gestionarea banilor primiti de partide. De aceea, am trimis Parlamentului spre reexaminare Legea finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale. O lege atat de importanta trebuie sa fie bine dezbatuta si limpede formulata, ca sa nu lase loc de interpretari sau derapaje’‘, scrie presedintele, vineri, pe Facebook. 

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS SOLICITA REEXAMINAREA LEGII FINANTARII PARTIDELOR

Iohannis a solicitat Parlamentului reexaminarea legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale “atat sub aspectul concordantei cu principiile si normele constitutionale referitoare la partidele politice, cat si sub aspectul claritatii normelor juridice”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, la 100 de ZILE de MANDAT: Romania LUCRULUI BINE FACUT este POSIBILA

De asemenea, el solicita clarificarea normelor care privesc imprumuturile acordate partidelor de persoane fizice si juridice, donatiile, controlul finantarii, precum si clarificarea unor prevederi “susceptibile a incalca principiul pluralismului politic“.