Iohannis, despre “MARELE PARTID NATIONAL LIBERAL”: Ne aflam in fata unui MOMENT ISTORIC

PRESEDINTELE ROMANIEI, KLAUS IOHANNIS, ANIVERSARE, PNL, INFIINTARE, 140 ANI

Presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, a declarat sambata, dupa ce Congresul extraordinar al liberalilor a votat protocolul de FUZIUNE cu PDL, ca acest moment este unul ISTORIC, construindu-se MARELE PARTID NATIONAL LIBERAL.

“Astazi cream, impreuna cu colegii din PDL, MARELE PARTID NATIONAL LIBERAL. Si nu doar numele, ci traditia, istoria, valorile noastre se regasesc in marele PNL.

Citeste si: ALINA GORGHIU: CHIAR DACA ANTONESCU NU ESTE PREZENT, EL A GENERAT FUZIUNEA PNL-PDL

Ne aflam in fata unui MOMENT ISTORIC pentru PNL, un moment marcat de redefinire si reconfigurare structurala, insa cred eu ne va spori puterea si determinarea. Prin pastrarea numelui PNL am reusit sa impunem conservarea simbolurilor noastre, ale celor peste 139 de ani de TRADITIE ISTORICA. Pentru noi si pentru cei care ne vor acorda increderea aceasta zi reprezinta momentul unui nou inceput, sper, inceputul unui deceniu de liberalism, prosperitate si stat de drept”, a afirmat IOHANNIS, citat de Agerpres.

El a sustinut ca MARELE PARTID NATIONAL LIBERAL nu este o reactie la un PSD din ce in ce mai hegemonic, ci este o constructie pentru romani si Romania.

“MARELE PARTID NATIONAL LIBERAL se va bate in continuare pentru valorile care au traversat istoria noastra politica: respectul pentru individ, proprietatea privata, statul de drept, libera initiativa, descentralizarea, ordinea, reducerea decalajelor dintre Romania si tarile occidentale.

Citeste si: MIRCEA IONESCU QUINTUS: “NU AM NICI O INDOIALA CA IOHANNIS VA FI CANDIDATUL ACL”

Fuziunea cu Partidul Democrat Liberal nu trebuie privita ca o diluare a identitatii noastre, ci, dimpotriva, ca o intarire a ei. Am incredere ca, la sfarsitul procesului de FUZIUNE, identitatea noastra politica va fi mai puternica si ca ea se va imbogati cu abordari si solutii noi. De altfel, doresc sa subliniez faptul ca eu concep MARELE PARTID NATIONAL LIBERAL ca pe o formatiune a dreptei integratoare in care au loc si se vor putea exprima toate curentele politice al caror numitor comun este apartenenta la dreapta”, a afirmat KLAUS IOHANNIS.

El a subliniat ca MARELE PNL doreste sa acopere o plaja cat mai larga de optiuni, de la liberalii radicali la social liberali, la cei care impartasesc o viziune conservatoare sau crestin-democrata.

Citeste si: FUZIUNE PNL-PDL: CONGRESUL COMUN PNL – PDL A VOTAT CONTOPIREA CELOR DOUA PARTIDE. LIVE TEXT

“Cei care, din diferite motive, au incurajat sau inca mai incurajeaza formulele unei drepte divizate, fac indirect jocul PSD-ului. Pentru ca nu exista o fericire mai mare pentru PSD decat o dreapta scindata si macinata de orgolii”, a sustinut liderul liberalilor.