IOHANNIS, despre PENSIILE SPECIALE: Ar trebui sa ne GANDIM daca trebuie sa EXISTE ca si FORMA

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat, luni, ca ar trebui analizat daca pensiile speciale “ca si forma” ar trebui sa existe, aratand ca un asemenea subiect trebuie clarificat de cei care sunt alesi sa o faca si ca politica in acest domeniu ar fi bine sa fie definita de catre Guvern.

Daca pensiile se impun sau nu e o discutie care ar fi trebuit sa porneasca de la situatia mai generala, daca este bine sa existe pensii speciale sau daca nu este bine. Din pacate, constat ca iarasi se ajunge la a discuta anumite chestiuni importante foarte personalizat. Ar fi excelent daca cu aceasta ocazie in Parlament chestiunile ar fi transate un pic la modul mai general. (…) Ar trebui sa ne gandim daca pensiile speciale ca si forma trebuie sa existe, pentru ce ar mai trebui sa existe sau daca se ramane la sistemul general. Astept cu mare interes aceasta chestiune sa fie clarificata de cei care sunt alesi pentru a o clarifica. Politica la modul general in acest domeniu ar fi bine sa fie definita de Guvern“, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, intr-o conferinta de presa, dupa consultarile pe care le-a avut cu partidele parlamentare.

CITESTE SI: IOHANNIS: Exista un ACORD pe ALEGERILE PARLAMENTARE si pe VOTUL pentru DIASPORA

Intrebat daca va promulga o lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, in cazul in care aceasta ar fi adoptata de Legislativ, seful statului a raspuns ca asteapta sa vada ce se intampla in Parlament.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, dupa CONSULTARILE DE LA COTROCENI: Exista un ACORD pe TREI MARI CHESTIUNI