IOHANNIS despre PONTA: Imi mentin punctul de vedere din 5 iunie; vom colabora institutional

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat luni ca va colabora institutional cu premierul VICTOR PONTA si ca isi mentine punctul de vedere fata de acesta exprimat in 5 iunie, informeaza Agerpres. 

“Punctul meu de vedere in aceasta chestiune este foarte bine cunoscut inca din 5 iunie. Nu am nimic de adaugat, imi mentin aceasta evaluare. In rest, cred ca este bine sa ne concentram pe relatia cu Spania. Dar vom colabora institutional ca sa nu las in suspans”, a spus Iohannis, dupa intalnirea pe care a avut-o cu premierul spaniol Mariano Rajoy, intrebat cum va colabora cu Guvernul si cu VICTOR PONTA dupa ultima decizie a DNA.

CITESTE SI: PROGRAMUL vizitei oficiale pe care presedintele KLAUS IOHANNIS o efectueaza in SPANIA

Pe 5 iunie, presedintele KLAUS IOHANNIS i-a cerut demisia premierului VICTOR PONTA. “Astazi, DNA a comunicat public ca prim-ministrul VICTOR PONTA este invinuit de fapte penale. Dupa parerea mea este o situatie imposibila pentru Romania ca prim-ministrul sa fie invinuit de fapte penale. Pe de alta parte, pentru Romania cel mai rau lucru care s-ar putea intampla acum este o criza politica. Avand in vedere toate acestea, solicit demisia premierului VICTOR PONTA”, spunea, la acea vreme, seful statului.

CITESTE SI: DEMISIA lui VICTOR PONTA din fruntea PSD, reflectata in PRESA INTERNATIONALA

DNA a anuntat luni ca procurorii anticoruptie au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile care apartin premierului Victor Ponta, in dosarul in care acesta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. Ponta a fost la DNA, unde a fost anuntat ca in dosar s-a dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile. Totodata, DNA i-a schimbat calitatea lui PONTA in acest dosar din suspect in inculpat, el prevalandu-se de dreptul la tacere, astfel ca nu a dat o declaratie in fata procurorului.

KLAUS IOHANNIS se afla pana marti intr-o vizita oficiala in Spania.

 Sursa foto www.ziare.com