IOHANNIS, despre PONTA: Romania are un premier TRIMIS IN JUDECATA; Suntem unici in SENSUL NEGATIV

Presedintele KLAUS IOHANNIS a tinut o conferinta de presa inaintea plecarii sale la intrunirea CONSILIULUI EUROPEAN din aceasta seara de la BRUXELLES. Iohannis a discutat despre CRIZA REFUGIATILOR din Europa, despre decizia JAI privind COTELE OBLIGATORII, dar a fost intrebat si de MOTIUNEA DE CENZURA fata de GUVERNUL PONTA si despre declaratiile premierului cu privire la CONSILIUL EUROPEAN. 

Intrebat ce asteptari are de la MOTIUNEA DE CENZURA, presedintele Romaniei a precizat ca el nu poate interveni in acest proces, dar ar fi bine daca ar motiunea ar trece: 

” Nu sint implicat deloc in motiune si nici in negocierile dintre partide. Dar ar fi UN REZULTAT BUN daca ar trece motiunea. Romania are un PREMIER TRIMIS IN JUDECATA, suntem UNICI IN SENSUL NEGATIV.”

CITESTE SI: IOHANNIS despre DECIZIA privind COTELE DE REFUGIATI: COTELE NU REPREZINTA O SOLUTIE

Cu privire la declaratiile premierului, cum ca ar fi trebuit ca el sa mearga la CONSILIUL EUROPEAN, Iohannis a fost foarte ferm:

“Nu vreau sa comentez declaratia premierului, mi se pare o abordare FUNDAMENTAL DEPLASATA. Acest prim-ministru NU VA PARTICIPA NICIODATA la Consiliul European.”

KLAUS IOHANNIS va participa in aceasta seara la intalnirea CONSILIULUI EUROPEAN, pentru ca apoi sa plece la SUMMITUL ONU de la NEW YORK. 

Sursa foto: aktual24