IOHANNIS, despre revenirea lui Tariceanu in PNL: E un pas in folosul PSD si imi lasa un gust amar

Klaus Iohannis in Parlament

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, la “Gandul Live”, comentand intoarcerea in PNL a lui Klaus Iohannis, ca ar fi fost bine si elegant ca fostul premier sa faca gestul “dupa alegeri”, adaugand: “Imi lasa impresia ca si acest pas e un pas in folosul PSD si imi lasa un gust amar”.

Iohannis a spus ca Tariceanu a fost un premier bun. “Daca poate sa fie coleg de partid, da, poate, de ce sa nu poata? Cred ca situatia este consumata, din cate am reusit de pe drum sa aflu din diferitele surse de pe internet se pare ca a fost votat in organizatia Satu Mare, am vazut o copie dupa un proces verbal de primire”, a spus edilul la “Gandul Live”.

El a afirmat ca este discutabil si pasul si procedura. “Sunt probleme mari in organizatia Satu Mare, de cand domnul Silaghi a plecat. E o brambureala, domnul Tariceanu s-a dus tocmai acolo unde nu se stie ce se intampla cu organizatia noastra, aceasta combinatie ma duce cu gandul ca nu a fost o dorinta de suflet, ci sa induca nesiguranta in electoratul PNL”, afirma Iohannis.

IOHANNIS: Nu o sa-mi dau demisia nici din partid, nici de la Primarie, indiferent de rezultatul alegerilor

“Ar fi fost bine, elegant sa o faca dupa alegeri, sa ne spuna ca a fost o greseala ca a plecat. Imi lasa impresia ca si acest pas e un pas in folosul PSD si imi lasa un gust amar”, a mai spus Iohannis. 

Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat, in 26 februarie, demisia din PNL. El facea parte din organizatia PNL Sector 1. Tariceanu mentiona atunci ca in cursul acelei zile i-a telefonat presedintelui PNL, Crin Antonescu, “sa accepte reluarea discutiilor cu premierul, in sensul continuarii USL”, raspunsul acestuia fiind negativ.

In 11 martie, Tariceanu a fost ales in functia de presedinte al Senatului, obtinand 93 de voturi, el fiind sustinut de grupurile PSD, PC si UDMR.

In 6 mai, Calin Popescu-Tariceanu a transmis o “scrisoare deschisa catre liberali”, in care spunea ca el crede ca “prezenta PNL in Guvernul USL e mandatul pe care alegatorii l-au dat in 2012” si ca directia pe care o va urma PNL trebuie decisa in cadrul unui Congres extraordinar organizat imediat dupa alegerile din 25 mai.

KLAUS IOHANNIS: Dupa euroalegeri se va incerca unificarea dreptei, mi-e greu sa evaluez locul si rolul lui Traian Basescu

Joi, Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni in partid. Tariceanu s-a aflat la Satu Mare pentru a sustine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile partiale de duminica pentru un colegiu de deputat. Desi initial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid si a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

Calin Popescu Tariceanu, fost premier in perioada 2004-2008, membru fondator al PNL, a detinut functia de presedinte al PNL intre februarie 2005 si martie 2009.

De asemenea, a fost presedinte interimar al PNL si copresedinte al Aliantei Dreptate si Adevar – D.A. intre octombrie 2004 si februarie 2005.

In perioada 1993-2004, Tariceanu a fost vicepresedinte al Partidului National Liberal, iar intre 1990 si 1992 secretar executiv al PNL.