IOHANNIS, despre situatia invatamantului: Lansez guvernului o provocare care sa rezolve aceasta chestiune

KLAUS IOHANNIS a sustinut luni la o conferinta de presa prin care a transmis elevilor, parintilor si cadrelor didactice un an scolar cat se poate de bun, cu rezultate frumoase si cu multe reusite.

Presedintele a amintit ca fiecare an scolar incepe cu vesti proaste, scoli inca nerenovate si manuale lipsa.

“4.000 de cladiri din Romania nu au autorizatie de functionare. Nu au autorizatie sanitara, in principal. Sunt 20.000 de cladiri unde functioneaza unitati scolare. Marea majoritate nu au autorizatie pentru ca fie nu au apa curenta, fie nu au canalizare, fie nici una, nici alta. E o rusine nationala. Lansez guvernului o provocare. Cred ca e posibil sa avem un plan pe trei ani care sa duca la rezolvarea acestei chestiuni. Cred ca e posibil ca pana in toamna anului 2018, cand vom serba un centenar de Romanie moderna, sa avem una si in scoli”, a subliniat seful statului.

Pe de alta parte, IOHANNIS a vorbit si despre faptul ca “potrivit datelor ultimilor ani care privesc BAC-ul constatam ca circa jumatate din cei care au frecventat liceul nu au trecut de BAC”.

“Cand analizam situatia manualelor vedem ca in continuare sunt probleme. Cand urmarim rezultatele, comparativ urban-rural, avem o mare problema. Copiii din mediul rural nu au nici macar aproximativ aceeasi sansa ca cei din mediul urban”, a precizat presedintele.

Sursa foto bistriteanul