IOHANNIS, despre TRAGEDIA AVIATICA din Ucraina: Nimic nu justifica intamplarea

KLAUS IOHANNIS a facut, marti, o analiza pe marginea TRAGEDIEI AVIATICE din Ucraina, in urma careia si-au pierdut viata 298 oameni. Prezidentiabilul PNL considera ca aflarea adevarului in cazul acestei nenorociri trebuie sa fie o responsabilitate a Rusiei.

“Am urmarit cu atentie desfasurarea evenimentelor dupa catastrofa aviatica din Ucraina si reactiile politice din capitalele europene si SUA. Nimic, niciun scop politic, nicio circumstanta de fapt si nicio eroare umana nu justifica ceea ce s-a intamplat.

Citeste si: IOHANNIS: Pe 5 august anuntam, oficial, cine va fi CANDIDATUL dreptei la prezidentiale

Cred ca responsabilitatea asigurarii conditiilor pentru desfasurarea unei anchete credibile apartine Federatiei Ruse. Tot acesteia ii apartine si responsabilitatea identificarii unei solutii la problema de fond ucraineana. Ambele aspecte denota o problema de comportament al Rusiei pe scena globala si ambele merita egala consideratie si solutionare.

Citeste si: PNL si PDL se vor prezenta in fata electoratului drept ALIANTA CRESTIN LIBERALA. UPDATE

Sunt de parere ca trebuie sa existe o linie rosie, dincolo de care nu putem accepta compromisuri. O discutie va fi necesara la Bruxelles cu privire la rolul Uniunii, in ce masura poate UE sa garanteze siguranta cetatenilor sai”, a scris PRESEDINTELE PNL pe pagina personala de Facebook.

Sursa foto: stirileprotv.ro