IOHANNIS, discutie cu JUNKER despre cotele de refugiati, inainte de Consiliul JAI. Reactia Administratiei Prezidentiale. UPDATE

Presedintele Comisiei Europene a avut discutii cu KLAUS IOHANNIS privind solidaritatea fata de cei 160.000 de refugiati, inaintea Consiliului JAI, a anuntat pe JEAN CLAUDE JUNKER pe contul sau de Twitter, informeaza B1 TV.

UPDATE 20:29: Intr-un raspuns oficial transmis agentiei Mediafax, Adiministratia Prezidentiala spune ca presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIAsi presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au avut o convorbire telefonica, duminica, in care seful statului roman si-a exprimat solidaritatea in privinta crizei imigrantilor, aratand ca Romania participa la programe europene pentru sprijinul refugiatilor, cum este de exemplu programul Frontex.

Pe de alta parte, IOHANNIS a reiterat pozitia in privinta refugiatilor potrivit careia Romania respinge cota obligatorie, a mai precizat sursa citata.

 Stire initiala

Presedintele CE, a initiat,duminica, o serie de convorbiri telefonice cu liderii mai multor state membre UE, care au declarat ca resping cotele obligatorii, pozitie adoptata si de Romania.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: ROMANIA isi va respecta angajamentele initiale referitoare la REFUGIATI

Presedintele Romanei va sustine luni o conferinta de presa la ora 17:00, cel mai probabil pe acest subiect. Pozitia tarii noastre e clara: Romania nu poate primi mai mult de 1.700 de refugiati, a repetat duminica si ministrul Afacerilor Interne GABRIEL OPREA, desi liderii europeni au impus tarii noastre o cota obligatorie de peste 6.300 de refugiati.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: GABRIEL OPREA VA REPREZENTA ROMANIA LA CONFERINTA JAI DIN 14 SEPTEMBRIE

Premierul VICTOR PONTA sustine ca Romania nu isi poate asuma primirea unui numar mare de refugiati, pentru ca nu este pregatita. Iar cei care ne solicita acum sa fim solidari in criza refugiatilor sunt aceiasi care ne spun ”ca nu suntem buni de Schengen”.

Sursa foto prompmedia