IOHANNIS, discutii cu reprezentantii unor companii multinationale americane. Care au fost subiectele

Presedintele KLAUS IOHANNIS s-a intalnit vineri cu reprezentantii unor companii multinationale americane, context in care a pledat pentru necesitatea implementarii unui ghid de bune practici, avand la baza prevederi din legislatia americana privind combaterea actelor de coruptie din societatea economica, informeaza Agerpres. 

“Presedintele KLAUS IOHANNIS a reiterat prioritatea Romaniei de a atrage investitii straine, unul dintre obiectivele principale ale tarii noastre fiind eliminarea constrangerilor care afecteaza libertatea economica si reprezinta impedimente pentru investitori”, arata Administratia Prezidentiala.

Intalnirea cu reprezentantii unor companii multinationale americane prezente sau care doresc sa investeasca in Romania, printre care MetLife, Johnson & Johnson, Chevron, ExxonMobil, Cargill, Timken Warburg Pincus, a avut loc in cadrul evenimentului “American Romanian Investors Dialogue”.

CITESTE SI: Presedintele IOHANNIS a participat la deschiderea Summitului ONU

Sursa citata arata ca aceste companii vor putea aduce in Romania mai multe investitii directe, care sa contribuie la transferul de tehnologie si sa creeze mai multe locuri de munca.

Administratia Prezidentiala precizeaza ca tematica discutiilor s-a axat pe valorificarea potentialului real al cooperarii economice dintre Romania si Statele Unite ale Americii, investitiile americane ca instrument de modernizare economica, independenta energetica si rolul ei ca vector esential al competitivitatii economice a Romaniei, precum si Cadrul de cooperare ca element important al Parteneriatului Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP).

CITESTE SI: IOHANNIS VA PARTICIPA LA NEW YORK LA UN SUMMIT CU PRIVIRE LA CONTRACAREA STATULUI ISLAMIC

Intrevederea a fost organizata de American-Romanian Business Council, o organizatie non-profit care promoveaza relatiile comerciale dintre Statele Unite ale Americii si Romania.

 Sursa foto: presidency