IOHANNIS, dupa ce PONTA a indicat 3 liberali cu sentinte definitive: Deci 3 la mine si 38 la dvs, hai sa rezolvam

Victor Ponta i-a indicat lui Klaus Iohannis trei liberali care au primit sentinte definitive de condamnare, solicitandu-i sa dea “un exemplu” in cazul acestora, in timp ce candidatul ACL i-a indicat ca este vorba de o lista de 38 de politicieni cu probleme penale in PSD raportat la cei trei din PNL.

Ponta a fost intrebat care ar fi atitudinea sa ca viitor presedinte in raport cu politicienii cu probleme penale. “Cred ca cel mai important cand vorbesti despre altii este propriul exemplu (…) Eu pe tema plagiatului m-am dus la Curtea de Casatie si Justitie, am obtinut in luna ianuarie sau februarie o hotarare definitiva si irevocabila. Daca as fi fost in locul domnului Iohannis, care are un proces la ICCJ n-as fi candidat, pentru ca un presedinte cu probleme in justitie nerezolvate a avut Romania o singura data: Traian Basescu, cu dosarul Flota, care il asteapta dupa ce termina”, a declarat Ponta.

El a sustinut ca toate hotararile judecatoresti “in Romania Guvernului Ponta s-au aplicat si s-au respectat”.

La randul sau, liderul PNL a fost intrebat cum raspunde intrebarii legate de atitudinea, ca sef al statului, in privinta politicienilor cu probleme penale. Iohannis a mentionat ca in prima zi dupa ce a fost ales presedinte al PNL a mers in grupurile parlamentare in care a avut o discutie aplicata pe acest subiect.

Citeste si: A DOUA DEZBATERE: PONTA, CATRE IOHANNIS: EU IL CONSIDER PRESEDINTE PNL PE ANTONESCU, DVS. VORBITI IN NUMELE PDL

“Am hotarat impreuna sa dam semn clar ca PNL doreste o schimbare in abodarea acestei chestiuni. Am hotarat atunci impreuna ca in absolut toate situatiile cand se va cere incuviintare pentru arestare, pentru perchezitie, sa fie votata aceasta problema, propunere pentru incuviintare. De atunci incoace PNL si ACL de fiecare data au votat pentru, doar ca au fost relativ putine ocazii pentru ca de obicei PSD nu venea sau venea si se volatilizat cand trebuia votat”, a spus Iohannis.

In dreptul la replica, Ponta a sustinut ca la nivelul PNL exista trei persoane condamnate definitiv si irevocabil, indicandu-i pe presedintele CJ Botosani, Florin Turcanu, senatorul PNL Tudor Chiuariu si senatorul Akos Mora.

“Nu vreti sa si faceti ce spuneti? Sunt colegii dvs., pana va uitati in curtea altora. Trei condamnati definitiv si irevocabil. Puteti sa faceti ceva sau nu va asculta?”, a declarat Ponta.

“Da, eu am cerut acestor colegi sa demisioneze si vor demisiona imediat ce convocam Parlamentul si rezolvam cu Legea amnistiei luam toate gramada si rezolvam si cu toti acestia”, a replicat Iohannis.

Liderul PNL a solicitat, din nou, acordul din partea lui Victor Ponta de a solicita convocarea Parlamentului pentru a respinge Legea amnistiei si gratierii. Premierul a insistat ca este vorba despre trei colegi care nu au legatura cu Parlamentul, fiind membri ai PNL.

“Vreti sa va citesc in continuare lista de 38 ai dumneavoastra?”, a spus Iohannis.

“Dati-ne un exemplu cu cei trei”, a spus Ponta, solicitand ca liderul PNL sa le ceara demisia acestora din partid.

“Deci 38 la dumneavoastra, trei la mine, hai sa rezolvam”, a completat Iohannis.

Americanii DEZVALUIE ce PLAN are GUVERNUL ROMANIEI dupa alegeri. Urmeaza AJUSTARI semnificative in 2015

 

Atacuri pe temele plagiatului si incompatibilitatii

Totodata, Victor Ponta si Klaus Iohannis au avut un schimb de replici si pe temele plagiatului si incompatibilitatii, Iohannis afirmand ca oricine a plagiat trebuie sa plece din politica, iar premierul aratand ca are o decizie ICCJ, ceea ce liderul ACL nu are in privinta incompatibilitatii.

Iohannis a declarat ca nu este bine ca presedintele Romaniei sa fie Victor Ponta, mentionand ca este gresit si periculos pentru Romania sa lase toata puterea in mana unu singur partid, care are foarte mari pobleme, care are foarte multi membri marcanti care au probleme grave cu justitia. “Este foarte periculos pentru Romania sa regresam si sa punem in pericol democratia”, a spus liderul PNL.

Citeste si: RARES BOGDAN VINE CU EXPLICATII DUPA ESECUL PRIMEI DEZBATERI PONTA-IOHANNIS 

Iohannis s-a referit si la episodul acuzatiilor de plagiat in cazul lui Victor Ponta: “Este gresit sa fie domnul Ponta presedintele Romaniei pentru ca a mintit si speriat pensionarii ca le tai pensiile, si, in calitatea mea de profesor, cred ca este o mare problema daca un copil plagiaza. Daca cineva care isi scrie lucrarea de doctorat coapiaza, este o problema proportional mai mare si se nunmeste «plagiat». Oriunde in lume, cinva care este prins ca a plagiat, dintre politicieni, este obligat prin clasa politica sa se retraga din politica. La noi, unul dintre acestia doreste sa fie presedintele Romaniei”, a spus candidatul ACL.

Ponta a replicat, precizand ca era pregatit pentru atacurile lui Klaus Iohannis, pentru ca marti seara a pierdut la Realitatea TV si acum vine sa atace la persoana. “Despre plagiat vreau sa va spun un lucru. M-am dus la ICCJ, care mi-a dat o hotarare definitiva si irevocabila. Dumneavoastra ati fugit de ICCJ, ca, pentru a va judeca, apropo de ANI. Eu nu as fi candidat in locul dumneavoastra. E o diferenta fundamentala intre noi”, a spus Ponta.

Premierul a mai spus ca Iohannis va aduce Romania inapoi in 2010, pentru ca are in echipa acei oameni care au taiat pensiile: Predoiu, Blaga, Anastase.

“Mai cred ca vrea sa dea puterea celor care au avut-o in 2010 si 2011. A si spus deja ca il vrea pe Predoiu prim-ministru”, a spus Ponta, precizand ca fostul lider PNL Calin Popescu Tariceanu i-a dat lui Iohannis 50 de milioane de euro, pentru Sibiu.’

VEZI AICI TOATA DEZBATEREA IOHANNIS-PONTA DE LA B1

“Domnul Iohannis semana foarte mult, fiind inconjurat de oamenii lui Basescu, cu domnul Basescu, pentru ca este impotriva la orice”, a mai declarat Ponta, precizand ca reducerea contributiilor de asigurari sociale este un proiect liberal, care a fost aprobat in Parlament si Guvern. “Dumneavoastra v-ati opus”, a adaugat Ponta.

“Avem un singur presedinte care a fost presedinte si primar, Traian Basescu si un singur prim-ministru, Emil Boc. Eu personal cred despre ei ca au fost un presedinte si un premier foarte slabi”, a mai comentat Ponta.

Iohannis a replicat: “Domnule Ponta, il cunoasteti pe o persoana, Gabriel Oprea, este vicepremier la dumneavoastra. stiti cum a votat in materia de taiat pensia si salariile”, iar Ponta a spus: “Nu a votat, ca a salvat pensiile militarilor”.

“Impreuna cu UNPR a votat pentru acele reduceri. Daca e vorba ca eu am oameni care au umblat la salarii si pensii, in aceeasi masura aveti si dumneavoastra”, i-a spus Iohannis lui Pont.