IOHANNIS, dupa intalnirea cu premierul spaniol: In ultimii 10 ani comertul dintre Romania si Spania s-a dublat

Presedintele KLAUS IOHANNIS s-a intalnit luni cu premierul spaniol Mariano Rajoy in Spania, informeaza B1 TV.

IOHANNIS a multumit premierului spaniol pentru efortul depus de acesta de a ajunge la intalnire, in situatia in care Mariano Rajoy a participat la negociere de 17 ore la Bruxelles si a venit la intalnirea cu Iohannis direct de acolo.

“Am avut conversatii si cu Regele Felipe al VI-lea si cu presedintele guvernului spaniol deosebit de cordiale si fructuoase despre relatiile bilaterale, colaborarea in cadrul Uniunii Europene, colaborarea in cadrul aliantei nord atlantice, dar si subiecte din politica externa”, a spus Iohannis in cadrul unei conferinte comune din Spania.

CITESTE SI: PROGRAMUL vizitei oficiale pe care presedintele KLAUS IOHANNIS o efectueaza in SPANIA

Seful statului a multumit pentru “deschiderea cu care cetatenii nostri sunt primiti si integrati in comunitatea spaniola”.

“Dupa cum se stie relatiile dintre Romania si Spania au intrat in 2013 intr-o noua etapa. Este notabil faptul ca in ultimii 10 ani, din care ultimii 6 ani au fost de criza, comertul dintre Romania si Spania s-a dublat”, a mai spus Iohannis, precizand ca investitiile saptamanale spaniole din Romania au ajuns la peste 1,3 miliarde de euro. 

De asemenea, presedintele Romaniei a mai declarat ca isi doreste “o prezenta cat mai ampla si diversificatam, pe termen lung, a investitiilor spaniole in Romania”. 

IOHANNIS a salutat acordul realizat de Grecia cu Eurogrupul, in cadrul conferintei comune cu premierul spaniol.

“As vrea sa salut acordul realizat in aceste zile cu Grecia”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS EFECTUEAZA o VIZITA OFICIALA in SPANIA in perioada 12-14 IULIE 

Totodata, IOHANNIS a precizat ca Romania doreste in continuare sa intre in zona euro.

Presedintele KLAUS IOHANNIS efectueaza pana marti o vizita oficiala la Madrid, la invitatia Regelui Felipe al VI-lea, ocazie cu care se va intalni cu oficialitati spaniole, dar si cu comunitatea de romani din Spania. Luni, seful statului a fost primit la Palatul Zarzuela, resedinta oficiala a suveranului, de Regele Felipe al VI-lea.

Sursa foto www.stirileprotv.ro