IOHANNIS, dupa SUMMITUL de la PARIS: Am solicitat, in numele ROMANIEI, actiuni comune pentru atingerea OBIECTIVELOR

Presedintele KLAUS IOHANNIS a transmis un mesaj cu ocazia participarii sale la SUMMIT-ul ONU privind SCHIMBARILE CLIMATICE ce a avut loc in aceste zile la PARIS.

“SCHIMBARILE CLIMATICE sunt o amenintare majora pe care trebuie sa o combatem. Daca nu actionam acum, impactul va deveni negestionabil, cu consecinte ireversibile pentru umanitate si mediul inconjurator. Romania s-a angajat inca de anul trecut sa contribuie la REDUCEREA NIVELULUI EMISIEI DE CARBON. Prin concentrarea eforturilor pentru a avea o economie cu emisii scazute, vom deveni mai competitivi, vom crea noi locuri de munca si vom raspunde mai eficient la provocarile legate de securitatea energetica si climatica. La CONFERINTA DE LA PARIS am solicitat, in numele Romaniei, actiuni comune. Reuniunea trebuie sa se incheie cu un acord cuprinzator, echitabil si efectiv pentru ATINGEREA OBIECTIVELOR agreate de limitare a cresterii temperaturii medii globale sub 2 grade Celsius”, se ararta pe contul oficial de facebook al presedintelui.

CITESTE SI: HOLLANDE: VIITORUL PLANETEI SE VA DECIDE LA CONFERINTA DE LA PARIS

 

IOHANNIS s-a intretinut la Summit-ul de la Paris cu PRINTUL CHARLES si premierul britanic DAVID CAMERON, dar si cu presedintele Ucrainei PETRO POROSENKO, cu care a avut si un scurt dialog in limba romana.

Sursa foto: facebook Klaus Iohannis