IOHANNIS este acuzat de incalcarea CONSTITUTIEI in relatia de tip “Stapan-Grajdar” cu HELLVIG

Jurnalistul ION CRISTOIU il acuza pe presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS de incalcarea CONSTITUTIEI dupa ce seful statului a declarat, joi, ca l-a sunat pe directorul EDUARD HELLVIG pentru a-i „ordona” sa faca ordine in scandalul monstru iscat intre Palate pe marginea modificarilor din Codul Silvic si implicarea firmei austriece Schweighofer Holzindustrie in aceasta balacareala generala.

Gestul lui KLAUS IOHANNIS este criticat dur de ION CRISTOIU, care afirma ca nici CONSTITUTIA, nici legea SRI nu prevad posibilitatea ca presedintele sa dea ordine SRI. Aceasta prerogativa apartine CSAT.

CITESTE SI: EXPLOZIV Fostul consilier onorific al lui PONTA pe mana cu Schweighofer Holzindustrie 

“Trec peste relatia Stapin-Grajdar dintre Presedinte si Directorul SRI, care se degaja din spusele lui KLAUS IOHANNIS. Cum adica, l-am sunat pe EDUARD HELLVIG de pe aeroport si l-am rugat oficial (i-a poruncit, acesta-i sensul) sa analizeze cu maxima exigenta si seriozitate afirmatiile premierului (Directorul SRI putea sa le analizeze in chip neserios, superficial, si de aceea trebuia sa-i se precizeze cum s-o faca?).

Asadar, Presedintele Romaniei, aflat intr-o ciorovaiala cu premierul, ordona SRI sa declanseze o Operatiune prin care o declaratie la televizor a premierului sa fie verificata daca e adevarata sau nu.

Nici CONSTITUTIA, nici Legea SRI nu prevede vreun rind in temeiul caruia Presedintele isi poate permite sa comande SRI o Operatiune de verificare a unui cetatean al Romaniei pe motiv ca el, cetateanul, a facut niste afirmatii care l-au suparat pe Presedinte.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS il ataca pe PONTA: Tanarul premier a facut o DECLARATIE foarte GRAVA 

Eu, de exemplu, am afirmat in dese rinduri ca KLAUS IOHANNIS e o rata mecanica, intoarsa cu cheita, ca sa macane si ea ceva, de tot felul de neispraviti, dintre consilieri, dintre liderii PNL, dintre Stabii Structurilor din Romania. Sa inteleg ca EDUARD HELLVIG a primit ordin sa puna SRI sa verifice daca am sau nu dreptate in ce priveste rata?

Singura institutie care poate cere SRI o Operatiune anume e CSAT si nu presedintele!

KLAUS IOHANNIS nu ne-a spus ce i-a raspuns directorul SRI, EDUARD HELLVIG. Normal ar fi fost sa-i raspunda ca verificarea unor afirmatii politicianiste ale premierului despre Presedinte nu e de competenta SRI. Pentru ca nu-l cunosc pe EDUARD HELLVIG, nu pot dibui ce i-a raspuns lui KLAUS IOHANNIS la telefonul de pe aerport”, a scris ION CRISTOIU pe blogul sau personal.

Sursa foto: adevarul.ro