IOHANNIS este dezamagit de ATITUDINEA lui SHHAIDEH si PLUMB dar si de reactia PSD

Presedintele Klaus Iohannis s-a aratat extrem de dezamagit de faptul ca PSD continua sa tina cu dintii de Sevil Shhaideh si Rovana Plumb. Cat despre situatia celor doua, seful statului s-a limitat sa declare ca nu stie daca sunt vinovate sau nevinovate dar ca ar fi trebuit sa renunte la functiile detinute imediat dupa implicarea in dosarul BELINA instrumentat de procurorii DNA.

“Cred ca va amintiti de pozitiile mele pe care le-am avut in ocazii similare si, din nefericire, au fost cateva astfel de ocazii. Eu vreau sa cred ca Romania este o tara care intareste statul de drept, iar intr-un stat de drept, persoane urmarite penal, judecate penal si condamnate penal, nu trebuie sa fie in conducerea statului. Da, doamnele ministru trebuiau, in varianta optimala, sa demisioneze. A doua varianta democratica, trebuiau sa fie retrase. Faptul ca PSD face scut in jurul doamnelor ministru nu este de bun augur”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului a subliniat ca nu se autopronunta, fiind treaba judecatorilor sa stabileasca vinovatia. “Nu ma antepronunt prin aceasta afirmatie si nu cunosc detaliile din dosar si nu este treaba mea. Imi doresc foarte mult sa avem un guvern care nu este supus unor suspiciuni, un guvern care actioneaza pentru Romania si pentru romani. Nu stiu daca doamnele sunt vinovate sau nevinovate. Nici nu e treaba mea si nu este nici treaba PSD sa stabileasca acest lucru. Vinovatia se stabileste de catre judecatori”, a mai declarat presedintele Klaus Iohannis.

Sursa foto: presidency