IOHANNIS: Este greu de crezut ca va cadea Guvernul, insa motiunea este instrumentul cel mai puternic la indemana opozitiei

KLAUS IOHANNIS va sustine o declaratie de presa la ora 19.00

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, spune ca “este greu de crezut ca va cadea Guvernul” in urma motiunii de cenzura, dar aceasta este “un exercitiu democratic” prin care liberalii vor sa atraga “atentia asupra unor abordari fundamental gresite”.

Klaus Iohannis a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, daca, in opinia sa, va cadea Guvernul in urma motiunii de cenzura sau depunerea acesteia nu a fost doar un exercitiu de campanie si a raspuns ca motiunea este “un exercitiu democratic”.

“Este un exercitiu democratic. Este instrumentul cel mai puternic la indemana opozitiei de a arata opiniei publice de ce nu este de acord cu ceea ce face Guvernul si acesta este mesajul pe care vrem sa-l dam si sa atragem atentia unor masuri, asupra unor abordari, care ni se par fundamental gresite”, a raspuns Iohannis.

Citeste si: Motiunea de cenzura a PNL a fost citita in Parlament 

Acesta a adaugat, insa, ca nu crede ca motiunea va duce la caderea Guvernului.

“Sa cada Guvernul? Sincer, este greu de crezut ca va cadea Guvernul, dar credem ca este obligatia opozitiei, din cand in cand, sa-si faca auzita pozitia si prin intermediul acestui instrument democratic numit motiune”, a afirmat liderul liberal.

Parlamentul s-a intrunit, joi, in sedinta comuna, pentru citirea motiunii de cenzura a opozitiei, prima impotriva Guvernului Ponta, deputatul PNL Eugen Nicolaescu fiind cel care a citit-o, desi initial au fost informatii ca documentul va fi citit de Crin Antonescu.

Motiunea de cenzura este intitulata “Opriti Guvernul Ponta 3 – Guvernul coruptiei, demagogiei si minciunii”. 

Citeste si: VALERIU ZGONEA: MOTIUNEA de CENZURA va fi citita joi, DEZBATEREA va avea loc lunea viitoare 

Sedinta a fost condusa de vicepresedintele Camerei Viorel Hrebenciuc, care nu a anuntat care este prezenta parlamentarilor si niciun lider de grup nu a cerut verificarea cvorumului de sedinta.

In sala au fost doar aproximativ 50 de parlamentari, majoritatea liberali. Din partea PSD au fost prezenti liderii de grup, iar Guvernul este reprezentat de ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea.

La finalul sedintei de plen, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a anuntat ca motiunea de cenzura va fi dezbatuta in data de 26 mai, la ora 16.00.

Motiunea de cenzura a fost depusa de 231 de parlamentari, fiind initiata de PNL, cu semnaturi din partea PDL, PMP si PPDD.