Iohannis face praf programul de ieșire din carantină propus de Adrian Streinu-Cercel

Președintele Klaus Iohannis a desființat, marți, în termeni duri programul de ieșire din carantină propus de Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balș din Capitală.

Șeful statului a catalogat măsurile propuse drept aberante și cu un caracter totalitar. Iohannis a declarat cât se poate de ferm că: „Așa nu se poate. Nu poate un institut să vină cu un plan propriu să-l pună pe masă și să spună așa se va întâmpla! În niciun caz nu se vor lua astfel de măsuri! Acest gen de măsuri nu vor fi anunțate de cineva care vrea să se profileze, poate politic, poate în alt fel”, a declarat președintele fără a-l nominaliza însă, în mod direct, pe Adrian Streinu-Cercel.

Citește și: Klaus Iohannis a anunțat când vor fi instituite primele măsuri de relaxare ale restricțiilor

Referitor la posibila măsură care sugera: „cum că persoanele de peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie luate de acasă și duse în anumite zone de carantină” președintele României a spus că: „Stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă să vă ducă în carantină, să vă impună lucruri inumane. În niciun caz statul nu va veni să impună astfel de măsuri inumane care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul XXI”.

„Astfel de planuri prost gândite și prost prezentate nu fac decât să inducă panică în societate ori panica este ultimul lucru de care avem nevoie. Toată lumea trebuie să fie responsabilă, inclusiv cei de la diferitele institute de știință, inclusiv oamenii care sunt considerați experți”, a concluzionat Klaus Iohannis marți la finalul ședinței de evaluare.

Sursa foto: presidency