IOHANNIS: FUZIUNEA cu PDL s-ar putea finaliza in 2016

KLAUS IOHANNIS

KLAUS IOHANNIS, presedintele interimar al PNL, a vorbit, miercuri, despre perioada de tranzitie in cazul fuziunii PNL-PDL. Aceasta ar urma sa se prelungeasca pana in 2016. Intre timp, s-ar putea adopta un sistem de co-presedinti la nivel local.

“Vom avea cu siguranta, de la decizia politica care va fi luata – daca va fi luata – de fuziune, pana la punerea in practica, inclusiv pana la inregistrarea in registrul partidelor politice, o perioada de tranzitie care la nevoie se poate prelungi si mai departe, pana sa zicem la sfarsitul 2016, o perioada de tranzitie in care organizatiile judetene, locale, vor co-exista. Este posibil sa ne imaginam un sistem de co-presedinti la nivel local, pentru a da un timp suficient si o abordare rezonabila a acestei fuziuni in teritoriu”, a declarat KLAUS IOHANNIS, la finalul reuniunii regionale a PNL, de miercuri, de la Zalau.

Citeste si: Marian Petrache: PNL si PDL trebuie sa creeze un mare partid de dreapta. Iohannis vine cu un proiect pe 10 ani

Liderul liberal a mai spus ca a incercat sa explice celor prezenti la reuniune de ce crede el ca fuziunea este necesara.

“Oamenii, pe buna dreptate, sunt foarte interesati de aceasta fuziune si le-am explicat de ce cred eu ca e bine sa se faca aceasta fuziune acum. Acum este oportunitatea, acum exista dorinta, vointa politica”, a spus IOHANNIS.

Citeste si: POCORA, despre prietenia PONTA-BASESCU