IOHANNIS: GEORGE MAIOR nu a DEMISIONAT, ci se pune la dispozitie. Este un gest onorabil

Klaus Iohannis, candidatul ACL la Presedintie, a declarat ca el nu a inteles ca seful SRI, George Maior, ar fi demisionat, ci ca se pune la dispozitia viitorului presedinte, catalogand gestul acestuia drept onorabil, de ”profesionist 100%”, si apreciind totodata ca Maior ”este un sef foarte bun la SRI”.

Iohannis a fost intrebat, marti, la RFI, cum priveste gestul sefului SRI de a demisiona din functie si faptul ca acesta a precizat ca tine de viitorul presedinte sa ii evalueze mandatul si sa spuna daca il reconfirma sau nu in functie.

CITESTE SI: GEORGE MAIOR, seful SRI, este dispus sa DEMISIONEZE dupa ALEGERILE PREZIDENTIALE 

”Mi se pare o atitudine foarte onorabila si eu nu am inteles ca demisioneaza, ci se pune la dispozitia viitorului presedinte, dupa alegeri, ceea ce mi se pare foarte fair-play si imi reconfirma ca avem de a face cu un profesionist 100%”, a spus liderul PNL.

El a fost intrebat daca personal l-ar dori pe Maior in continuare la sefia SRI. ”Eu cred ca domnul Maior este un sef foarte bun la SRI”, a raspuns Iohannis. De asemenea, el a fost intrebat daca il vede pe Maior ca fiind un posibil viitor premier.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS la RFI: Sunt dispus sa discut cu PONTA despre orice tema relevanta pentru ROMANIA 

”Nu-mi pun acum problema aceasta, ce se va intampla atunci. Noi avem un protocol in ACL – daca eu devin presedinte, atunci avem clar un candidat pentru prim-ministru. Aceste lucruri oricum ar fi ele nu vor fi preocuparea mea prioritara in aceasta etapa de campanie prezidentiala. Sunt preocupari pentru urmatoarea etapa, atunci cand ne apucam de constructia noului guvern”, a mai spus Iohannis.

Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, a declarat, vineri, la Timisoara, ca dupa instalarea noului presedinte ii va inainta acestuia demisia din functie, urmand ca noul sef al statului sa faca o evaluare asupra activitatii sale in fruntea serviciului si sa ia o decizie.

Sursa foto: adevarul.ro