IOHANNIS: Guvernul a reusit sa ne faca de ras in fata strainatatii. Ii chem alaturi de mine pe cei care se considera de dreapta

Candidatul ACL la Presedintie, Klaus Iohannis, a declarat luni seara, intr-o conferinta de presa, ca ii cheama alaturi de el pe cei care se considera de dreapta si pe toti cei care pe 16 noiembrie cred ca se poate face o schimbare. El a vorbit si despre haosul de la ambasade, unde mii de romani din diaspora nu au reusit sa-si exercite votul in primul tur de scrutin si i-a cerut premierului sa ia masuri si sa aplice sanctiuni celor care se fac vinovati de aceasta situatie.

“Avem rezultatele aproape finale ale primului tur si e clar, competitia e intre mine si Victor Ponta. Rezultatele confirma ca schimbarea este posibila in ROmania. Se pune intrebgarea care e diferenta intre mine si Victor Ponta. Eu ma angajez pentru o natiune respectata, o tara in care legile functioneaza, o Romanie a bunastarii si a locurilor de munca. Romania lui Victor Ponta este o Romanie a coruptie si minciunii, a scandalului si haosului. Cum am vazut ieri, a dispretului fata de diaspora. Le multumesc inca o data tuturor celor care au fost ieri la vot, care au folosit votul lor. Acelor oameni care se considera de dreapta le spun sa vina alaturi de mine, eu sunt reprezentantul dreptei romanesti impotriva stangii neautentice si corupte. Ii chem alaturi de mine si pe toti cei care pe 16 noiembrie cred ca se poate face o schimbare. Ii chem sa facem impreuna aceasta schimbare”, a declarat Iohannis.

CURTEA CONSTITUTIONALA DECIDE MARTI CU PRIVIRE LA CONSTITUTIONALITATEA ARTICOLULUI IN BAZA CARUIA ESTE JUDECAT KLAUS IOHANNIS

“Ieri am avut o situatie scandaloasa in diaspora. S-a dovedit ca este nevoie de o schimbare fiindca acest guvern e incapabil sa organizeze ceva ca lumea si isi dispretuieste cetatenii”, a spus candidatul ACL, dupa care a prezentat presei un material cu protestele romanilor din diaspora care nu au reusit sa voteze, dar si a romanilor care au protestat in fata MAE.

PMP nu a decis pe cine va sustine in turul doi. Elena Udrea: Nu vom negocia nimic

“Asa va arata tot anul 2015. Ca ziua votului. Dezordine, haos, lipsa de respect fata de cetateni. Guvernul in continuare refuza sa vina cu bugetul pe 2015 sa arate cum vrea sa acopere pomenile electorale. Episodul de ieri este simbolic pentru atitudinea guvernului fata de cetatenii sai. Dispret. Vedem cum astazi in Romania relatia intre Guvern si cetateni este fundamental degradata si cum sunt incalcate principiile democratice. Pentru mii de romani din strainatate, dreptul la vot a fost incalcat. Romania nu poate sa arate in fata Europei ca o tara in care cetatenii sai sunt bruscati in ambasade, nu sunt lasati sa voteze. Este regretabil ca Guvernul a reusit sa ne faca de ras, sa ne faca de minune in fata strainatatii. Mandria de a fi roman nu trebuie folosit ca slogan si scris pe bannere si pereti, trebuie sa fie o atitudine fata de proprii cetateni. Eu de la premier nu astept conferinte de presa, vreau fapte. Primul-ministru trebuie sa ia masuri, sa-i demita pe cei care i-au supus pe romanii din diaspora la aceasta umilinta. Este nevoie si de solutii mai ample. Voi solicita partidelor politice timp de 6 luni sa elaboreze legislatia pentru votul prin corespondenta si votul electronic. Nu mai suntem la inceputul anilor 90, suntem in sec. XXI, sa ne comportam ca atare”, a continuat Klaus Iohannis.