Iohannis: Guvernul Ponta 3, o noua dovada a bunei colaborari intre Ponta si Basescu

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca investirea guvernului Ponta 3 reprezinta o dovada a bunei colaborari intre Ponta si Basescu, catalogand noul Cabinet ca fiind “fara personalitate, cu multe titluri si putine realizari”. 

“Victor Ponta nu a vrut sa continue USL. Guvernul are puțina personalitate, multe titluri si puține realizari, este o abordare care se poate incerca, dar care nu m-a convins. (…) Guvernul Ponta III este un pas gresit. Dupa parerea mea, faza cu guvernul a fost o noua dovada a bunei colaborari intre Ponta si Basescu care a inceput cu pactul de coabitare”, a declarat Iohannis. 

Vezi aici cand va fi trimis in Parlament programul de guvernare Ponta 3

Klaus Iohannis a mai spus, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sibiu, ca “intreaga faza cu presedintele si premierul” i s-a parut „de-a dreptul suspecta”, si „mi-a dat de gandit”, si a subliniat ca, in opinia sa, presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta s-au inteles in realitate de mult, investirea de miercuri a noului Guvern reprezentand de fapt rezultatul unei colaborari care a debutat inca de la semnarea Pactului de coabitare dintre cei doi lideri, in decembrie 2012.

Reamintim ca noul Guvern Ponta 3 a fost investit miercuri seara, dupa ce presedintele Traian Basescu a acceptat sa semneze numirea noilor ministri, in urma promisiunii premierului Ponta ca va transmite Parlamentului un program politic actualizat, pentru care isi va angaja raspunderea in perioada imediat urmatoare.