IOHANNIS: In cazul RAPIRII din BURKINA FASO, am fost in CONTACT PERMANENT cu CELULA de CRIZA a MAE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat, luni, intrebat de lipsa de reactie in cazul cetateanului roman rapit in Burkina Faso, ca ”presedintele trebuie sa aiba curajul sa nu se exprime chiar in fiecare chestiune” si ca a fost in contact permanent cu ministrul de Externe si cu celula de criza.

Presedintele trebuie sa aiba curajul sa nu se exprime chiar in fiecare chestiune. Daca doriti sa luam cazul nefericit al romanului rapit, pot sa va spun ca am fost in fiecare zi in contact fie cu ministrul de Externe, fie cu celula de criza care a fost stabilita imediat in conformitate cu legislatia. Nu trebuie sa ies eu la microfon si sa spun ce sa faca oamenii, ei stiu foarte bine ce e de facut. Sunt proceduri destul de complicate, dar foarte bine clarificate. Nu cred ca trebuie sa comentez eu personal orice eveniment“, a spus presedintele, la finalul consultarilor cu partidele parlamentare, despre criticile pe care le-a primit, referitoare la lipsa sa de reactie, dupa evenimentul in care a fost implicat cetateanul roman.

CITESTE SI: IOHANNIS: Parerile sunt impartite privind revizuirea CONSTITUTIEI, partidele sa se puna de acord

Cetateanul roman disparut in Burkina Faso a fost rapit probabil de o grupare tuarega condusa de un apropiat al fostului presedinte Blaise Compaore si afiliata organizatiei teroriste Al-Qaida in Maghrebul Islamic, afirma un politician local, Etienne Traore, citat de cotidianul Le Pays.
Persoane inarmate au rapit, pe 4 aprilie, un cetatean roman, la o mina de mangan din Burkina Faso. Agentul de securitate roman a fost rapit de cinci persoane inarmate care au atacat un convoi aflat in misiune de patrulare in apropierea minei de mangan din Tambao. Mina, situata in provincia Oudalan, in apropierea frontierelor cu Mali si Niger, este exploatata de Pan African Minerals, o filiala a Timis Corporation, compania omului de afaceri roman Frank Timis. Un jandarm si un sofer au fost raniti in atac.

CITESTE SI: IOHANNIS, despre PENSIILE SPECIALE: Ar trebui sa ne GANDIM daca trebuie sa EXISTE ca si FORMA

Sursa foto www.wikipedia.com