IOHANNIS, in direct la Realitatea Tv: NOUL PNL este fara BASESCU – LIVE TEXT

UPDATE ORA 23.14: Rares Bogdan: Veti reusi sa il invingeti pe Victor Ponta? IOHANNIS: DA!

UPDATE ORA 23.13: Despre relatia cu Antonescu

Nu am mai vorbit cu domnul Antonescu. Se pare ca este intr-un concediu binemeritat. Cred ca da(n.r.-ca se va implica in campanie).

UPDATE ORA 23.11: Despre propunerile de la Ministerul Culturii si cel al Bugetului

Nu ii cunosc, insa, din ce am vazut nu sunt convins ca sunt propuneri bune.  Sa ne spuna domnul Ponta de ce la Buget a adus un politician tanar care a condus un casier si o femeie de serviciu la casade cultura.

UPDATE ORA 23.10: Despre inundatii

Nu am vrut sa facem o tema politica din asta! De asta nu am atacat Guvernul! Dar asta nu inseamna ca suntem multumiti de actiunile lor.

UPDATE ORA 23.09: Despre confruntarea politica cu Ponta

Abia astept!

UPDATE ORA 23.08: Despre candidatura Monicai Macovei

Daca doamna Macovei candideaza va afecta semnificativ sansele PMP-ului. Nu am nicio parere speciala, pentru ca nu are un proiect politic.

UPDATE ORA 23.07: Despre regimul Ponta

Noi ne batem cu un intreg sistem. Credem ca aceasta constructie a PSD este gresita! (…) Vrem sa venim cu o noua gandire.

UPDATE ORA 23.04: Despre relatia cu Basescu

Noul PNL va fi un partid fara Basescu. Noi vrem sa construim pentru viitor nu pentru trecut. Nu suntem nici pro, nici impotriva, ci fara Basescu.

UPDATE ORA 23.01: Despre legea Invatamantului

Totul e gresit. Nu asa se schimba legea Educatiei! NU asa trebuie sa reactioneze Avocatul Poporului. Educatia este sansa Romaniei de a deveni productiva.

Daca ne uitam la ultimele rezultate de la BAC, cand au trecut doar jumatate din elevi, ne dam seama ca totul este condus gresit!

UPDATE ORA 22.58: Despre plecarile din PNL

Ne deranjeaza ca pleaca oameni de la noi din partid intr-un nou UNPR, care se numeste PLR. S-a creat un partid satelit al PSD-ului, acest PLR. (…) Migratia politica trebuie stopata!

Este inadmisibil si este contraproductiv ca un politician sa plece intr-un partid cand acel patid nu mai este la putere. Prin aceste migrari, acesti oameni isi bat joc de votul oamenilor. Este nevoie de un consens politic.

UPDATE ORA 22.54: Despre religia sa

E o problema mare ca se discuta despre religie in campanie electorala. Unii politicieni nu cred ca au citit nicio carte de istorie. Am avut sute de razboaie duse pe tipar religios. (…) Nimeni nu poate fi discriminat pe religie. Aceasta este o problema fundamental eronata. Problema este a domnului Ponta si a anturajului, care au introdus aceasta tema in campania electorala.

Exista un comunicat al BOR care roaga politicienii sa scoata aceasta tema din campania electorala. Eu, personal, am o relatie foarte buna cu reprezentantii tuturor bisericilor. (…) Aceasta tema trebuie eliminata aproape cu orice pret.

UPDATE ORA 22.51: Despre procesul de incompatibilitate cu ANI

ANI A intocmit un raport prin care a sustinut ca sunt incompatibil. (…) Am infiintat o societate regionala care a atras sute de milioane de euro, care a creat retele de apa si canalizare in doua judete. Am atacat raportul ANI in instanta. Curtea de Apel mi-a dat dreptate 100%. ANI a facut apel la ICCJ, care va judeca acest caz la momentul potrivit. Nu am fost incompatibil, am castigat procesul.

UPDATE ORA 22.48: Despre Romania lui Iohannis

Mergeti in Sibiu la un eveniment politic si o sa vedeti ca acolo nu exista baroni. Nici eu, nici adversarul, nu suntem baroni. Propun o Romanie fara injuraturi in spatiul public. Clasa politica sa lucreze in interesul public; o Romanie fara migratie politica, o Romanie fara baroni, o Romanie prospera si puternica.

UPDATE ORA 22.44: Despre anularea Ordonantei 45/2014

Am contestat in instanta Ordonanta 45 pentru ca modificarile sunt facute pentru a-i crea primului ministru avantaje. Acest demers avantajeaza turismul electoral. Am sesizat si Avocatul Poporului. (…) Ne temem de fraudarea alegerilor.

Legislatia trebuie sa fie stabila. Consideram ca intreaga Ordonanta este neconstitutionala.

UPDATE ORA 22.38: Despre reprosurile la adresa lui Ponta

PSD si guvernul Ponta se comporta asa cum credeam. Acapareaza tot, vrea toata puterea si nu doar prin metode corecte.Vrea sa acapareze Media, vrea sa acapareze mult mai mult decat trebuie sa controleze un partid politic.

Deficitul la incasari este de 4,5 miliarde. Cum sa vii sa prezinti executia bugetara ca si o mare realizare?! Au venit cu un exercitiu aritmetic, cum ca deficitul in primul trimestru ar fi trebuit sa fie undeva la peste 9 miliarde. Dar deficitul existent este foarte mare, e o capcana. (…) Ei nu au facut economii. (…)

Asta e o guvernare fara nicio strategie. Spre exemplu, Ponta ba propunea, ba nu propunea CAS-ul. Culmea, cand FMI nu a fost de acord, a propus legea. Este clar ca este o mutare electorala.

UPDATE ORA 22.37: Despre coalitia de dreapta

Nu exista niciun fel de divergente intre noi(n.r.- PNL-PDL). Avem interesul sa cream fuziunea si in teritoriu. Vrem sa mergem mai departe cu fuziunea pentru ca asa prezentam o contragreutate la PSD care are tendinta sa devina partidul-stat.

UPDATE ORA 22.32: Despre posibilele informatii ale lui Basescu despre candidatii la prezidentiale

Mi se pare o intentie extraordinar de buna. Eu nu am de ce sa ma tem, nu am nimic de ascuns. Daca asa se va intampla, este posibil sa avem surprize in cursa pentru prezidentiale.

UPDATE ORA 22.31: Despre viitorul sef Serviciilor Secrete

Nu este important daca avem un sef dintr-o parte sau alta. Avem nevoie de o persoana echidistanta, care pune profesionalismul in fata politicianismului. El nu trebuie sa fie un politruc.

Isi fac treaba foarte bine(n.r.- Melescanu si Maior)

UPDATE ORA 22.30: Ne concentram 100% pe campania pentru prezidentiale.

UPDATE ORA 22.29: Sunt convins ca in 2016 vom castiga alegerile si vom guverna.

UPDATE ORA 22.27: Despre relatia viitoare presedinte-premier

Mai devreme sau mai tarziu, colaborarea este obligatorie. In situatia in care as ajunge presedinte si Ponta ar ramane premier, ar fi vorba de o legatura constitutionala si atat, fara sinergii. Altfel s-ar pune problema daca as ajunge presedinte si premierul ar fi de PNL. Abia atunci putem avea un efect de sinergie, o colaborare intre presedinte si Guvern in asa fel incat sa realizam proiectul pentru Romania.

UPDATE ORA 22.25: Daca ne uitam putin in urma, presedintia a luat fata presedintelui. Oricine va deveni presedinte va defini si institutia presedintiei. Se va intampla repede.

UPDATE ORA 22.22: Despre aptitudinile sale

Majoritatea timpului petrecut in timpul public am fost administrator. Un primar este un administrator. Oricat de priceput ar fi cineva la administratie, ca sa faca asta in plan local, trebuie sa stie si politica. Majoritatea cred ca va vedea si partea mea politica.

Ce s-a intamplat in Sibiu, s-a dus dincolo de Sibiu. Asta denota ceva mai degraba politic decat administrativ.

UPDATE ORA 22.19: Despre campania proprie pentru prezidentiale

Cred ca de prea multe ori am avut un vot negativ , pe campanii negative. Proiectele au cam lipsit. In final, cineva a castigat alegerile, dar se pune intrebarea daca si romanii au castigat ceva. Romanii s-au saturat de astfel de campanii. Pe langa lupta la baioneta, eu vreau sa aduc un concept. (…) Presedintele trebuie sa fie mediator, dar ferm, atunci cand apar proiecte majore, pentru a lua decizii acolo unde se impune.

UPDATE ORA 22.08: Despre alegerile prezidentiale

Eu doresc sa castig presedintia Romaniei. Sunt convins ca, daca voi fi desemnat, voi castiga. Ma bazez pe date, pe atitudinea mea, pe dorintele oamenilor si pe echipa mea, una foarte buna.

Cred ca in 2014 trebuie sa mergem mai departe de o batalie la baioneta. Sa iesim din logica campaniilor electorale negative.

UPDATE ORA 22.06: Despre finala Romania-Germania, Under-18, handbal feminin

Am tinut, evident, cu fetele noaste. Atunci cand la tv se da un meci cu echipa Romaniei impotriva unei alte nationale, intotdeauna tin cu echipa noastra.

STIRE INITIALA: KLAUS IOHANNIS este invitatul lui Rares Bogdan de la ora 22.00 in cadrul emisiunii “Jocuri de Putere” de la Realitatea Tv. Presedintele PNL a anuntat, in urma cu putin timp, ca liberalii, prin persoana sa, au dat in judecata Guvernul PONTA!

 “PNL, prin mine, a dat Guvernul in judecata pentru anularea Ordonantei 45/2014, care modifica nepermis legislatia specifica organizarii alegerilor pentru presedintia Romaniei. Am formulat, astfel, o solicitare de chemare in judecata a Guvernului, in care am invocat exceptia de neconstitutionalitate si credem ca instanta va trimite la Curtea Constitutionala ordonanta, de unde vom avea un raspuns transant”, a scris liderul PNL pe pagina personala de Facebook.

Citeste si: PNL da in judecata guvernul pentru anularea Ordonantei 45/2014

Pe langa acest subiect, KLAUS IOHANNIS va aborda si subiectul apropiatelor ALEGERI PREZIDENTIALE, cu precizari legate de apropiata desemnare a prezidentiabilului ACL.

Citeste si: Iohannis, deranjat de atacurile la religie si etnie: M-am nascut in Romania, sunt cetatean roman si numai roman

Sursa foto: facebook.com