Iohannis, in discursul din Parlament: Chem partidele politice la consultari pentru a decide impreuna obiective de tara

Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, duminica, in discursul din Parlament, ca in cel mai scurt timp va chema la consultari partidele politice pentru a decide impreuna ce obiective de tara isi asuma si un calendar cu etape si actiuni “pentru a trece de la vorbe la fapte”.

Iohannis a facut aceasta precizare dupa ce a aratat ca un capitol esential care trebuie reconstruit este “acela al marilor sisteme publice”.

“Va trebui sa ne uitam in perspectiva cum facem ca ele sa functioneze, nu doar acum, ci peste una sau doua generatii”, a spus el.

Citeste si: Traian Basescu a plecat de la Palatul Cotroceni. Ultimul gest: A sarutat drapelul! GALERIE FOTO

Iohannis a declarat ca toti spun ca educatia este o prioritate si ca se vrea reforma sistemului sanitar si a sistemului de pensii. „Desi toti afirmam ca ni le dorim, totusi de ce nu le avem?”, a spus el.

„Cu aceste teme va trebui sa ne asezam la masa dialogului si in jurul lor sa construim consens. in cel mai scurt timp voi chema la consultari partidele politice pentru a decide impreuna pe trei chestiuni fundamentale: ce obiective de tara ne asumam la aceste capitole, o modalitate de lucru si de dialog permanent si un calendar cu etape si actiuni pentru a trece de la vorbe la fapte”, a declarat presedintele.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS, NOUL PRESEDINTE AL ROMANIEI. TRAIAN BASESCU I-A PREDAT MANDATUL