IOHANNIS, intalnire cu PETRO POROSENKO la Conferinta de securitate de la Munchen

Presedintele KLAUS IOHANNIS are programata pentru sambata o intalnire cu presedintele Ucrainei, PETRO POROSENKO, in marja Conferintei pentru securitate de la Munchen, a anuntat vineri Administratia Prezidentiala, informeaza Mediafax.

Presedintele va sustine, in cadrul conferintei, ca sanctiunile impuse Rusiei pot fi ridicate treptat, doar daca vor fi implementate acordurile de la Minsk, insa nu se pune problema ridicarii sanctiunilor in momentul de fata, potrivit unor surse oficiale de la Palatul Cotroceni.

CITESTE SI: IOHANNIS: MAREA NEAGRA trebuie sa constituie o zona de importanta strategica

IOHANNIS va avea o alocutiune in cadrul panelului de discutii cu tema “Intre reasigurare si reangajare? Viitorul NATO”, dupa intrevederea cu POROSENKO.

In programul presedintelui sunt prevazute si intalniri bilaterale cu mai multi oficiali europeni. La eveniment vor participa sefi de state, premieri, ministri ai Apararii, ministri de Externe, comisari europeni, dar si oficiali din state non-europene.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS se intalneste, la MUNCHEN, cu PREMIERUL BAVAREZ

“Aflata la cea de-a 52-a editie, aceasta manifestare este considerata cel mai relevant forum international pe tema politicii de securitate, care reuneste anual inalti oficiali si analisti politici”, potrivit Administratiei Prezidentiale.